Fotball

Nå skal Kind Bendiksen kjempe om plass på MFK

– Jeg er veldig fornøyd med å være tilbake igjen i Molde.

Vil vise seg fram: Thomas Kind Bendiksen (26) ser ikke for seg et nytt utlån denne sesongen. Midtbanespilleren var utleid til Tromsø i fjor høst.
 • Martin Brøste

Thomas Kind Bendiksen signerte treårskontrakt med Molde da han kom gratis fra Tromsø før fjorårssesongen. Lite spilletid førte til at han valgte å gå på lån tilbake til Tromsø i fjor høst. Nå er harstadværingen tilbake i Molde, og er innstilt på å bli værende i MFK denne sesongen.

– Jeg er veldig fornøyd med å være tilbake igjen i Molde og hvordan den første uka har vært. Jeg syns opplegget ser veldig bra ut, og jeg er veldig fornøyd med både spillergruppa og trenerteamet. Jeg er her nå, trener for fullt og føler meg bra. Jeg er innstilt på å spille her i år, sier Kind Bendiksen til Romsdals Budstikke.

Ser muligheter

Det var Tor Ole Skullerud som hentet Kind Bendiksen til Molde. Det blir dermed viktig for 26-åringen å vise seg fram for sin nye manager Ole Gunnar Solskjær, om det skal bli mer spilletid i år enn hva det ble i fjor. Han frykter imidlertid ikke at det skal bli en ny sesong med mye benketilværelse.

– Jeg vil aldri frykte noe i fotball. Jeg ser bare muligheter, og det å være i en så stor klubb og i en så sterk spillergruppe som Molde har ser jeg på som bare positivt. Jeg er offensiv i hodet, og er veldig klar for en ny sesong, sier 25-åringen.

– Er du åpen for et nytt utlån?

– Det har jeg overhodet ikke tenkt på, sier han.

Flere forandringer

Det ligger an til å bli en del forandringer på midtbanen til MFK den kommende sesongen. Etzaz Hussain er klar for tyrkiske Sivasspor, Daniel Berg Hestad legger opp etter Europa League-kampene og Harmeet Singh er bosmanspiller. Inn har Dulee Johnson og Fredrik Aursnes kommet – i tillegg til at Thomas Kind Bendiksen er tilbake fra utlån i Tromsø.

– Jeg tenker kun på meg selv. Jeg skal jobbe hardt for å komme i toppform. Da vet jeg selv hva jeg står for som fotballspiller. Det har jeg aldri tvilt på. I tillegg føler jeg selv at jeg har noe å bidra med i Molde uansett hvilke spillere som kommer eller går, sier midtbanespilleren.

Vil bidra mot Sevilla

Kind Bendiksen måtte se MFKs Europa League-eventyret fra TV-skjermen, men håper å kunne være med når kampene mot Sevilla spilles om en drøy måned.

– Det hadde vært utrolig stort. Den prestasjonen guttene gjorde før jul er helt fantastisk. Det ligger framme der når vi har harde treningsøkter utpå her i oppkjøring, sier han.

Han er offensiv og tror Molde-publikummet kan vente seg å se den beste utgaven av Kind Bendiksen denne sesongen.

– Definitivt! For min del er det viktig å jobbe steinhardt og holde med skadefri framover, så er jeg sikker på at også resultatene kommer, sier han.

Les også

 1. Positiv Ødegaard byttet ut da Castilla vant enkelt

 2. Guidetti-dobbel i målfest

 3. Myrhol fortsetter i kapteinsrollen

 4. - Sinnsykt deilig

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt23146347212648
2Molde23145457263147
3Rosenborg23125649301941
4Viking2312564741641
5Kristiansund2312383028239
 • Champions League-kvalifisering
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Les mer om

 1. Eliteserien
 2. Thomas Kind Bendiksen
 3. Molde FK