Chelsea utestenger tre for rasisme

Chelsea har bannlyst tre personer fra lagets kamper på Stamford Bridge etter at Chelsea-tilhengere nektet en svart mann adgang til et t-banetog i Paris tirsdag.

Videoen av Chelsea-supportere som nekter en mann å komme på metroen vekker sterke reaksjoner.
  • 100% Sport

En amatørvideo av hendelsen ble spredt på internett og skapte sterke reaksjoner. Den viser at fotballtilhengerne dytter mannen ut døren og synger «vi er rasister, vi er rasister, og det er slik vi liker det».

Chelsea opplyste torsdag at klubben har identifisert tre av personene som deltok i det rasistiske overgrepet på metroen før mesterligakampen mellom Paris Saint-Germain og den London-klubben, og at de ikke slipper inn på lørdagens eliteseriekamp mot Burnley.

— Dersom det finnes tilstrekkelig bevis for at de var aktive deltakere, vil vi bannlyse dem på livstid, sa Chelsea i en uttalelse. Klubben la til at den har fått god respons på en oppfordring til sine tilhengere om å gi informasjon om hendelsen.

Franske myndigheter etterforsker hendelsen. Rasistisk vold på offentlige transportmidler kan etter fransk lov straffes med fengsel i inntil tre år og bøter på inntil 350.000 kroner. (©NTB)