Slik tok Branns comeback fyr

90 minutter etter 90 sekunder: Fra nattsvart start til kruttsterk opphenting.

REDDET POENG: Jakob Orlov utlignet til 2-2 for Brann mot Strømsgodset. Det var nok til å ta poeng med seg hjem til Bergen.

Det manglet ikke på dramatikk. Mange mål, rødt kort, slett forsvarsspill og en sterk opphenting.

Under følger vår oppsummering av serieåpningen.

4. min:

Brann har messet om hvor solid forsvarsspillet har vært denne vinteren, men det skulle bare gå fire minutter før det sviktet mot Strømsgodset. Et innlegg fra drammenserne ble bare fulgt med blikket av venstreback Ruben Kristiansen og kaptein Vadim Demidov. Piotr Leciejewski i mål var langt unna å stoppe avslutningen fra Øyvind Storflor, og dermed kom fortvilelsen tidlig i eliteseriecomebacket. I nedrykksåret 2014 slapp Brann inn 54 mål, i 2013 ble det 46 baklengs og året før 50. Allerede etter 33 minutter, da Godset gjorde 2-0, lå årets baklengssnitt an til å bli enda verre... Og joda: Målet kom etter en enorm forsvarstabbe, ballen skled av Nouris fot da han skulle klarere.

45. min:

Gamle-Erik! Da det var som tristest å være bergenser i Drammen, tok "Husekleppen" supporterne med i tidsmaskin. Det var plutselig 2008 igjen — Branns nummer 13 viste seg som en kunstner på banen. Pasningen kom fra Haugen, resten ordnet Huseklepp selv. Et frekt nedtak, en dragning inn i banen og en deilig, deilig avslutning. Ballen virket å henge et minutt i luften, der den gikk i bue rundt og over keeper for til slutt å stoppe i bortre kryss. Et nydelig reduseringsmål like før pausepraten. Det var noe å bygge på, det skapte noe å tro på.

Erik Huseklepp scoret Branns første mål mot Strømsgodset, og ble gratulert av lagkameratene.

73. min:

Øyeblikket Brann fikk kampen akkurat der de ville, kom et drøyt kvarter før slutt. Etter å ha eid store deler av annen omgang, var Godset i angrep. Flamur Kastrati gikk lett i bakken inne i boksen, det ble på sett og vis hans bane i kampen. Branns kaptein, Vadim Demidov, var raskt borte hos Strømsgodset-talentet og sa sin mening om forsøket på å skaffe straffe. På tydelig vis. Kastratis svar var en venstre hook som var Cecilia Brækhus verdig. Slaget var lett å se, det røde kortet udiskutabelt. Rutinerte Demidov så motspilleren tusle av banen som han selv gjorde i generalprøven...

75. min:

Fotballbransjen er rar. For noen måneder siden ønsket Brann å kvitte seg med Jakob Orlov, mens spissen mer enn gjerne ønsket å forlate Bergen for godt. Orlov er blitt i Brann til seriestart, men satt på benken mot Godset. Etter en time kom han inn. 13 minutter senere scoret han. Svensken fikk noen hårstrå på et innlegg fra Huseklepp. Berøringen var stor nok til å sende ballen i nettet til 2-2.

UTLIGNET: Jakob Orlov satte inn 2-2-målet for Brann mot Strømsgodset.

Orlov ble omfavnet, feiringen skjedde rett foran de tilreisende supporterne. Akkurat der og da kjente nok alle som liker Brann at det er godt å være tilbake i norsk fotballs øverste etasje. Det endte 2-2 på Marienlyst.

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt87102171422
2Viking7421169714
3Brann8422158714
4Sarpsborg 08733175212
5Lillestrøm74031313012
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk