Fotball

Søderlund: - I verste fall må vel jeg inn som stopper

Eliteseriens toppscorer ble testet som midtstopper mot Levanger.

  • Christian Skare Stendal

LEVANGER — RBK 0-7

LEVANGER (adressa.no): - Det gikk greit offensivt. Defensivt var jeg litt usikker på hvor jeg skulle plassere meg, men det var artig å prøve noe nytt, sier spissen til adressa.no.

Det er tynt på stopperplass i Rosenborg etter at Tore Reginiussen pådro seg en akillesskade allerede i første serierunde.

Stefan Strandberg og Holmar Eyjolfsson er de soleklare førstevalgene i Reginiussens fravær. Bak dem er Jørgen Skjelvik et alternativ.

SE HØYDEPUNKTENE FRA ROSENBORGS STORSEIER MOT LEVANGER ØVERST I SAKEN!

Inn for Strandberg

Men mot Levanger onsdag var Skjelvik venstreback, og RBK-trener Kåre Ingebrigtsen valgte å spare Strandberg med en halvtime igjen av kampen – valgte han toppscorer Søderlund som Eyjolfssons stoppermakker.

— Vi hadde ikke så mange spillere igjen, så jeg måtte trø til, sier Søderlund.

STOPPERALTERNATIV?: Alexander Søderlund har hamret inn mål i eliteserien denne sesongen. Mot Levanger fikk han en halvtime som stopper. Foto: LEIF ARNE HOLME

Reginiussen er ute til godt utpå høsten, mens Strandbergs kontrakt med Rosenborg går ut til sommeren. I tillegg ser det ut til at utlånte Per Verner Rønning blir værende i Levanger.

Vil være spiss

Da kan det være greit å ha testet ut en kriseløsning på stopperplass.

— Klubben har nok en plan med sommeren, og at noen skal inn. Men i verste fall må vel jeg inn, så det er sikkert greit at jeg får en mulighet, sier Søderlund.

Men han håper at Rosenborg også etter sommervinduet har nok friske midtstoppere til at han blir å finne i andre enden av banen fremover.

— Jada, jeg er spiss, og det er der jeg vil spille. Men det er ok i kamper som dette, når vi leder komfortabelt. Da er det greit å sjekke hvordan det ligger an, sier han.

Les også

  1. Hopen: - RBK er så mange hakk bedre enn Brann

  2. Akutt magesjau for RBK-spiller: - Det var rett før alt gikk i shortsen

  3. Rosenborg med festfotball i 20 minutter

Les mer om

  1. Fotball-NM
  2. Levanger FK
  3. Rosenborg BK