Fotball

Bergenseren har sett tre kamerater forsvinne til eliteserien

Selv vil han rykke opp med Åsane.

Hjemmekjær: Åsanes kaptein har sett tre av sine lagkamerater forsvinne til eliteserien.
 • Lars Eivind Måseide
  Bergens Tidende

Eirik Wollen Steen (23) har i flere år styrt forsvaret i Åsane. I samme periode har stoppermakkerne hans forsvunnet én etter én til eliteserien.

– Vi spøker litt med det i garderoben. Alle jeg har spilt med har kommet seg til eliteserien, så det er vel bare et spørsmål om tid før Fredrik Heggland eller Sindre Austevoll er klar for en eliteserieklubb, ler han.

Heggland og Austevoll er 23-åringens nåværende stopperkolleger i klubben.

Vil rykke opp med Åsane

For i tur og orden har Steens tidligere lagkamerater tatt steget opp en divisjon. Jakob Glesnes tok turen via Sarpsborg 08 til Strømsgodset, og er i dag en av de beste stopperne i eliteserien.

Les også

Cupmøtet med Brann var hans største kamp som trener. Nå kjemper Øyvind Pedersen en ny kamp. Han skal lære å gå igjen.

Vegard Leikvoll Moberg gikk til Sogndal, men er i dag i Bodø/Glimt. Og senest i vinter gikk tidligere Brann-spiller Fredrik Pallesen Knudsen fra utlån i Åsane og til Haugesund.

– Blir du oversett av større klubber, Steen?

– Nei, jeg tror ikke det. Mål nummer én er å rykke opp med Åsane, men kommer det et godt tilbud så kan ting skje. Men jeg gidder ikke tjene masse penger på en benk i utlandet, sier han.

Forlot Åsane: I tur og orden har Vegard Leikvoll Moberg (til v.), Fredrik Pallesen Knudsen og Jakob Glesnes tatt steget opp i eliteserien.

Satser mot opprykk

Foran årets sesong fikk stopperen også kapteinsansvaret hos oransjetrøyene. Og han mener alvor med at de semiprofesjonelle spillerne i nordre bydel kan rykke opp på sikt.

– Ja, selvsagt er det det. Om en jobber hardt og har en gruppe som virkelig brenner for det, så kan man nå langt. Fokuset er ikke på eliteserien allerede i år, men vi må ha noe å strekke oss etter, sier 23-åringen fra Fana.

Oransjetrøyenes trener, Mons Ivar Mjelde, småler når BT gjengir Steens ambisjoner om opprykk.

– Ja, det er jo en måte å bli eliteseriespiller på det òg, sier han for han svarer alvorlig:

– Det hadde vært fantastisk. Men det er viktig at man stikker fingeren i jorden. Åsane bør nok ha opprykk heller som en langsiktig målsetting, mener han.

– Har det som skal til

Nylig kåret BT Hordalands beste mannlige fotballspillere, der Eirik Wollen Steen kom på en 24.-plass foran flere eliteseriespillere og utenlandsproffer. Deriblant sin tidligere lagkamerat Vegard Leikvoll Moberg.

Les også

Stor kåring: Dette er de 50 beste spillerne fra Hordaland

Steen har selv troen på at han ville klart et høyere nivå.

– Fysisk sett og uten ball er jeg god nok, men så er spørsmålet om jeg er god nok med ball i beina, oppsummerer han.

Og spilleren støttes av treneren sin.

– Han har mye av det som skal til for å spille i eliteserien. Han er hurtig og har god spenst. Han må utvikle valg og presisjon med ballen i beina, men han er fortsatt ung og vil ta nye steg og utvikle seg i årene fremover, lyder Mjeldes attest.

Skulle ikke bli fotballspiller

Opprykksambisjonene til tross, 23-åringen har aldri hatt en stor ambisjon om å bli profesjonell fotballspiller – slik mange unggutter ofte har.

– Nei, jeg har aldri hatt et stort mål om å bli fotballspiller, men det er en hobby jeg trives veldig godt med. Og jeg har en iboende egenskap å bli best mulig og trives med det jeg holder på med, sier Steen, som også studerer økonomi på NHH ved siden av fotballen.

Så langt har Åsane hatt en tøff start på årets sesong, men etter 4–0 både mot Sandnes Ulf og i cupkampen mot fjerdedivisjonslaget Trott har pilen som smått begynt å peke oppover.

På søndag har laget en ny mulighet til å fortsette fremgangen mot Ranheim på bortebane.

Les også

 1. Sandnes Ulf tapte stort mot Åsane

 2. Her er listen over Branns tristeste cupøyeblikk

 3. Vurderer flyforbud under Sykkel-VM i Bergen

 4. Mjeldes Åsane komfortabelt videre tross gambling med laguttaket: – Vi gjorde jobben

Eliteserien

SVUTMP
1Lillestrøm1283124111327
2Molde1181222111125
3Viking136342417721
4Strømsgodset126242020020
5Bodø/Glimt115422214819
 • Champions League-kvalifisering
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Les mer om

 1. Eliteserien
 2. Åsane