Fotball

Selvmål ødela for Godset

<p>Alexander Aas’ selvmål ble avgjørende i en kamp der Strømsgodset styrte det meste av spillet.</p>

DRAMMEN 20110924.Godsets kaptein Alexander Aas i duell med Stabæks Gilles Ondo. Fra eliteseriekampen i fotball mellom Strømsgodset - Stabæk, på Marienlyst stadion i Drammen. Kampen endte med 1-0 seier til Godset.Foto: Marius Knutsen / Scanpix
 • Tom Eik Baugerud
BEKKESTUA 20120428. Odds Torgeir Børven jubler etter 0-2 scoringen under eliteseriekampen i fotball mellom Stabæk og Odd Grenland på Nadderud stadion lørdag. Stabæk tapte 2-0.Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

ODD-STRØMSGODSET 2-1:

SKIEN: Men det var hjemmelaget som fikk kampens første målsjanse da Emil Jonassens innoverskrudde corner havnet hos Torgeir Børven på lengste stolpe. Børven fikk lov til å gå opp relativt upresset, men klarte ikke å styre ballen under tverrliggeren.

Strømsgodset klarte ikke å ta ordentlig tak i kampen i starten, men var farlige hver gang de satte fart på i kontringsfasen.

Eter 14 minutters spill fikk serielederen frispark like utenfor Odds sekstenmeter. Muhamed Keita forsøkte å skru ballen over muren, men dessverre for Strømsgodset duppet ballen altfor sent og gikk høyt over.

Aas rotet

I det 18. minutt rotet Alexander Aas bort ballen langt inne på egen halvdel og ga Mattias Andersson sjansen til å crosse i retning Adem Güven på lengste stolpe. Innlegget kom, men Güven rakk ikke frem i tide.

Tre minutter senere kontret Godset hurtig, og denne gangen spilte de seg helt frem til avslutning. Adama Diomande til slutt sjansen fra 15 meter, men skuddet hans gikk høyt over mål.

I det 26. minutt slo Simen Brenne en livsfarlig corner inn fra venstre. Ballen skrudde hardt innover og hadde retning mot mål, men Lars-Christopher Vilsvik sto nærmest inne i mål og reddet ballen på streken.

Odd tok ledelsen

Strømsgodset tok i denne perioden mer og mer over initiativet i kampen og begynte å se ut som ettopplag, men i det 34. minutt tok Odd ledelsen:

Mattias Andersson slår et presist innlegg inn mot Torgeir Børven ute ved straffemerket. Børven får stå relativt umarkert også denne ganen, og når faller perfekt ned mot høyrefoten hans, nøler han ikke og nærmest plasserer volleyen nede i det høyre hjørnet. En vanskelig avslutning utført med selvfølgelighet av Børven.

Odd var i ledelsen!

Diomande utlignet

Strømsgodset lot seg ikke prege spesielt mye av at Odd hadde tatt ledelsen og fortsatte å gasse på i angrep, og etter 42 minutters spill kom uttellingen:

Etter et glimrende angrep, der ballen ble flyttet rundt med tempo og presisjon, havnet ballen til slutt ute hos Lars-Christopher Vilsvik som kom stormende inn i Odds sekstenmeter fra sin backposisjon. Innlegget hans gikk via en Odd-spiller på første stolpe, over en forfjamset Andre Hansen og duppet perfekt ned på pannebrasken til Adama Diomande på bakre stolpe. Fra kloss hold bøyde han seg ned og nærmest dyttet ballen over streken med hodet. Godset var tilbake i kampen, og det var det ingenting å si på.

Til pause var stillingen 1-1. Fire minutter ut i andre omgang tok Odd ledelsen igjen:

Tørgeir Børven slo et innoverskrudd frispark inn i Godsets sekstenmeter. Innlegget var bra, men Godset så ut til å ha kontroll – helt til Alexander Aas strakk seg etter ballen og headet den i eget mål. Odd var i ledelsen igjen, men Godset ville ikke gi opp.

I det 53. minutt fikk Jone Samuelsen sjansen på volley etter et innlegg, men midtbanespilleren traff ikke ballen ordentlig og skuddet ble derfor enkelt for Adam Larsen Kwarasey.

Godset-dominans

Strømsgodset tok gradvis over kampen igjen og dominerte i perioder stort, men slet med å spille seg til opplagte målsjanser mot et kompakt Odd-lag.

Odd var farlige på dødballer, men fikk knapt låne ballen i åpent spill og etter 76 minutter ropte Strømsgodset på straffe da Peter Kovacs heading helt tydelig traff en Odd-spiller i armen inne i sekstenmeteren. Dommeren vinket spillet videre.

I det 85. minutt fikk Gustav Wikheim en kjempesjanse etter et presist innlegg fra Øyvind Storflor, men fra bare fem meters hold headet Wikheim utenfor.

Tre minutter senere fikk Frode Johnsen en kjempesjanse etter et frispark fra venstre, men headingen hans snek seg like utenfor stolpen.

På overtid fikk Strømsgodset en kjempesjanse til å avgjøre, men selv om spillerne sto i kø for å avslutte, var det ingen som klarte å redde ett poeng for serielederen.

Etter fire minutter med overtid var kampen slutt. Odd hadde tatt tre viktige poeng.

Les også

 1. Aas: - Forferdelig surt

 2. - Tror Veigar at han er Messi?

 3. Martin Andresen: - Veigar må selv ta ansvar

 4. Grytebust: - Ikke artig

 5. Gunnarsson: &ndash; Selvtilliten er under null

 6. Aalesund tidenes dårligste bortelag

 7. Pedersen scoret to og feiret med obskøn gest

 8. Sent Bentley-mål senket Aalesund

Eliteserien

SVUTMP
1Lillestrøm86201751220
2Viking86111761119
3Molde8512157816
4Sarpsborg 086312107310
5Strømsgodset731389-110
 • Champions League-kvalifisering
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Les mer om

 1. Eliteserien