Tromsø må stoppe Anzji-spiss på 2,03 meter

– Han er ingen basketspiller, sier Steinar Nilsen.

– Vi ser at han har litt ferdigheter. Det er bedre å hindre at ballen kommer frem til ham, enn å peke ut en som skal ha ansvaret for ham, sier Steinar Nilsen.
  • Øyvind Sivertsen

En av de viktigste spillerne TIL må stoppe for å ta poeng mot Anzhi i Europa League torsdag, er fyrtårnet Lacina Traoré (23) fra Elfenbenkysten.

– Traoré på 2,03 (meter)? Han er en targetspiss som liker å opptre feilvendt og er absolutt OK langs bakken også. Han er ingen basketspiller, for å si det slik , sier TIL-trener Steinar Nilsen.

Han mener Anzji spiller en del direkteballer opp til Traore, som altså er 2,03 meter høy.

– Det er litt u-østeuropeisk stil på akkurat dét, så det har vi snakket en del om, sier TIL-treneren.

På nivå med Sheriff

– Hvem får ansvaret for Traoré?

– Vi har ikke tatt ut noe lag ennå, så det kan jeg ikke si, humrer Nilsen.

Før han fortsetter:

– Vi ser at han har litt ferdigheter. Det er bedre å hindre at ballen kommer frem til ham, enn å peke ut en som skal ha ansvaret for ham.

Steinar Nilsen vurderer morgendagens motstander slik:

– De spiller litt 4-2-3-1 og av og til 4-5-1, som mot Tottenham. De har individuelt bra spillere og selvfølgelig et bra lag, men det er litt av det samme som vi så mot Sheriff. Det er ikke så veldig store forskjeller på kvalitet.

– Må være oss selv

Anzji er et lag i krise. Laget fra Dagestan har bare seks poeng på 13 kamper i serien og ligger helt sist i russisk eliteserie.

– Nå skal ikke vi prate så veldig mye om andre lag som har krise. Vi skal konsentrere oss om oss selv. Det blir ganske tåpelig for oss å begynne å prate om at andre lag har problemer, sier Nilsen – og tenker nok på at TIL også har problemer i hjemlig serie.

– Vi har kun fokus på oss selv og vet at vi har nok ferdigheter i laget til å dra dit og vinne, men vi må ta det frem. Egentlig blir vår største utfordring å være oss selv, sier Nilsen.

TIL har ett poeng etter to kamper i Europa League. Anzji har samme poengsum. Tottenham leder gruppa med seks poeng, foran Sheriff som har to.