Fotball

Solskjær pekte ut mulige etterfølgere

Var med og laget en liste over aktuelle Molde-trenere.

Direktør Tarje Nordstrand Jacobsen i Molde Fotball drøftet framtidas potensielle MFK-trenere med Ole Gunnar Solskjær før manageren signerte for Cardiff.
  • Trond Hustad
    Rbnett

Etter det Romsdals Budstikke forstår har Solskjær hatt flere diskusjoner med toppene i MFK-systemet der navn på trenere som kan ta Molde Fotballklubb videre har vært tema.

Han skal ha pekt på flere kandidater både i Norge og utlandet før han selv dro til Wales og ble Cardiff-manager.

– Vi har også diskutert tida etter Ole Gunnar med Ole Gunnar, bekrefter Molde-direktør Tarje Nordstrand Jacobsen som ikke vil kommentere hvilke trenere som står på blokka.

– Alm sa nei til Molde

En av kandidatene som kom tidlig på bordet var AIK-trener Andreas Alm. Torsdag meldte fotbollskanalen.se at Alm var aktuell for Molde. I går hevdet samme nettsted at svensken hadde takket nei til samtaler med MFK.

Fotbollskanalens reporter Andreas Sundberg slår fast at interessen fra MFK var reell.

– Vi vet at Molde tok kontakt med klubben om Alm, det har vi svært gode kilder på. Men søndag ble det klart at han hadde sagt nei til henvendelsen. Alm ønsker ikke på diskutere en avtale med Molde, han vil bli i AIK, sier Andreas Sundberg til Romsdals Budstikke.

To år igjen av kontrakten

Alm, som har to år igjen av kontrakten med AIK, svarte slik på spørsmål om Molde:

– Jeg er her, så det finnes ingen anledning til å kommentere det. Jeg er trener i AIK, så det holder ganske bra. Jeg har ingen tanker noe annet sted, og det har jeg sagt lenge, sa Alm til fotbollskanalen.

– Jeg har vært her i tre år og vi jobber på med mange bra saker. Vi gjør bra saker på kort og lang sikt, og vi jager hele tida resultater. I AIK tar utfordringene aldri slutt, sier Andreas Alm som har ført klubben til to andreplasser og én fjerdeplass siden han overtok i 2011. ## Deila valgte Godset

Ronny Deila har vært linket til både Molde og Malmø, men ble søndag enig med Strømsgodset om en ny avtale som varer ut 2016. Ifølge journalist Andreas Sundberg viste Deila seg åpenlyst på Malmøs stadion da han besøkte klubben i forrige uke. I Sverige oppfattes samtalen som et ledd i strategien for å presse opp lønna i Strømsgodset.

Åge Hareide regnes fortsatt som en aktuell kandidat til å overta ansvaret i Malmø, som mistet Rikard Norling til Brann før jul.

Ingen kommentar

Overfor Romsdals Budstikke har Hareide slått fast at han ikke er fremmed for å jobbe med fotball igjen. Han ga samtidig uttrykk for at han trodde MFK-ledelsen ville gå for en mer langsiktig løsning enn ham selv.

PS: Spekulasjonene rundt Tor Ole Skullerud som mulig MFK-trener går fortsatt, men MFK-ledelsen vil ikke kommentere verken Skullerud eller andre navn på ryktebørsen.

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt30189359253463
2Molde30186670403060
3Viking30176760471357
4Lillestrøm3014794940949
5Rosenborg30139858421648
  • Champions League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Eliteserien
  2. Molde FK