Fotball

Start vil ha flere tilskuere på Sør Arena: – Tror vi fint kunne håndtert 3000–4000

Mens danske klubber kan slippe inn flere tusen, er fortsatt grensa 200 i Norge. Det vil Start ha en endring på.

Slik så «singing section» på Sør Arena ut under kampen mot Viking lørdag. Nå vil Start ha flere tilskuere inn.
  • Steffen Stenersen

– Vi forstår at det er vanskelig å gjenåpne samfunnet med smittevern og alt som hører til. Men vi er rimelig trygge på at vi skulle klart å håndtere mer enn 200 på vår store arena.

Det sier Christopher MacConnacher, daglig leder i Start.

Etter fire hjemmekamper med 200 tilskuere per kamp, håper Start nå at det skal bli muligheter for å slippe inn flere. På grunn av koronaviruset har norske klubber fått forbud mot å slippe inn flere enn 200.

Les også

To års mareritt tok endelig slutt for Børufsen: – Det har vært et helvete

7000 i Danmark

Samtidig kom det denne helga bilder fra kampen mellom AGF og FC København i den danske eliteserien. 7048 frammøtte er langt over det som er tillatt i Norge, men mulig der som følge av den danske regelen om én meters avstand mellom tilskuerne.

Norges Fotballforbund ser også mot Danmark.

– I første omgang vil vi øke antall tilskuere til 500. Dette håper vi kan skje tidlig på seinsommeren. Og så jobber vi med et prosjekt for å få på plass 2500 tilskuere, hvor vi først vil teste dette på noen få arenaer, uttalte Nils Fisketjønn i NFF mandag.

– Håper og tror det snart er lov

MacConnacher i Start er ikke i tvil om at klubben har mulighet til å følge smittvernstiltak og samtidig slippe inn langt flere enn de gjør i dag.

– Vi har gjort en øvelse med 2500. Det er ingen problem. Vi tror vi fint kunne håndtert mellom 3000 og 4000 tilskuere. I Danmark fikk de skryt for å ha klart det, og vi har sett at Norge i mange tilfeller følger etter Danmark i denne koronasituasjonen. Vi håper og tror at det snart er lov i Norge også, sier MacConnacher.

Christopher MacConnacher, her fotografert før første hjemmekamp denne sesongen.

Han sier argumentet mot å slippe inn flere har vært at mange bruker kollektivtrafikk for å komme seg på kamp, noe MacConnacher mener skjer i liten grad på Starts kamper. Han mener det også vil være enkelt med smittesporing, ettersom klubben vil ha navn på alle som har vært inne på stadion.

Sparebanken Sør Arena har totalt tilskuerkapasitet på 14448. Til sammenligning: Når Aalborg torsdag møter AGF til derby, får de slippe inn 3758 tilskuere på stadion som totalt har plass til 13100. Det med krav om at alle holder én meters avstand, og at man ankommer stadion på det tidspunkt og sted som står på billetten.

Les også

I halvannet år har han jobbet i det stille. Nå snakker Starts sportslige leder om sin nye rolle.

MacConnacher i Start opplyser at klubben ville måtte benytte seg av alle innganger for å få plass til de 2500 tilskuerne NFF og klubbene håper på.

– I prinsippet samme oppsett som vi opererer etter dagens kampdagsprotokoll, sier han.

Start venter fortsatt på et endelig svar på hvordan tiltakspakkene for frafalte billettinntekter blir, men signalene går på at 70 prosent vil bli dekket. En økning fra 200 til 500 vil ikke isolert sett ha stor effekt på økonomien til klubben. Robin Reed kunne for halvannen uke siden fortelle at prognosen viser 12 millioner i minus ved utgangen av året.

Les mer om

  1. IK Start