Fotball

Innstilt som ny styreleder i RBK: Vil være mindre synlig enn Koteng

Ståle Gjersvold sier det er en stor ære å bli spurt om å være kandidat til rollen som styreleder i Rosenborg.

Ståle Gjersvold er innstilt som ny styreleder i Rosenborg. - En av de viktigste institusjonene i regionen og i Norge, sier han.
 • Christian Skare Stendal

- Jeg opplever det ikke som at jeg utfordrer Ivar Koteng. Det er ikke en problemstilling for meg. Jeg har stor respekt for jobben han og RBK-styret har gjort, sier Ståle Gjersvold.

Mandag bekreftet Koteng at valgkomiteen i Rosenborg ikke har innstilt ham til en ny periode som styreleder i klubben.

Les også

Koteng ferdig i Rosenborg

Onsdag avslørte Adresseavisen at konsernsjef i Trønderenergi, Ståle Gjersvold, er mannen valgkomiteen ser for seg som Kotengs erstatter. Det ble bekreftet i en pressemelding fredag.

Les også

 1. Han kan bli Rosenborgs nye styreleder

 2. RBKs valgkomité har bestemt seg: Disse er ønsket i det nye Rosenborg-styret

- Rosenborg er en av de viktigste institusjonene i regionen og Norge, og betyr mer for Trøndelag og Midt-Norge enn bare fotball. Det er ingen som er likegyldige til RBK, og det å bli spurt om å være med og videreutvikle det byggverket, er en oppgave jeg er veldig ydmyk overfor. Det er en stor ære å bli spurt om å være kandidat, sier Gjersvold.

Inhabil som RBK-sponsor

Han er påpasselig med å påpeke at han foreløpig kun er kandidat til vervet, og at det er årsmøtet i Rosenborg som til syvende og sist bestemmer om valgkomiteens innstilling skal følges.

- Var det vanskelig å si ja til å være kandidat?

- Jeg brukte litt tid, det gjorde jeg. Jeg måtte gå en runde med meg selv, om jeg følte jeg hadde noe å tilføre. Og var det riktig for Trønderenergi? Det var viktig å vurdere om det fantes noen andre utfordringer knyttet til rollen jeg har der. Jeg har ikke gjort dette valget helt i vakuum, jeg måtte sjekke med flere enn meg selv for å være trygg på at dette er et riktig valg, sier han.

Les også

Stort Koteng-intervju: – Alt har ikke vært like populært, men jeg tåler å se meg selv i speilet

Trønderenergi er i dag Rosenborg-sponsor, og det sponsoratet blir nå løftet bort fra hans bord som konsernsjef, og inn på styrerommet.

- Hva kom du frem til at du kan tilføre?

- Jeg har vært involvert i fotball på ulike trinn og i ulike roller, og tror jeg har en viss innsikt i denne typen organisasjon. Jeg var styreleder i Ranheim breddefotball da det ble toppfotball i klubben, og Rosenborg er en frivillig organisasjon samtidig som det er en proff fotballklubb. Jeg tror jeg forstår hvordan en sånn organisasjon fungerer, sier Gjersvold, som også har jobbet et år med ZXY – analyseverktøyet RBK-trener Eirik Horneland tidligere i år vraket på treningsfeltet.

- Jeg skal verken være trener eller andre ting, men først og fremst tilføre organisasjonsforståelse i bred skala. I tillegg kjenner jeg Trøndelag veldig godt, sier han.

Les også

Stort Koteng-intervju: – Alt har ikke vært like populært, men jeg tåler å se meg selv i speilet

Vindkraftmotstand

54-åringen har vært i vinden i år, gjennom sin rolle i Trønderenergi, som står bak vindkraftutbyggingen på Frøya sammen med det tyske selskapet Stadtwerke München.

Og da hans kandidatur ble kjent, tok det ikke lang tid før de kritiske røstene ytret seg i sosiale medier. For konfliktnivået har vært høyt.

- Det er ikke overraskende. Jeg var fullstendig klar over at det kom til å bli sånn. Det handler om måten vindkraftmotstanderne har jobbet på, og selv om de er veldig synlige, er de ikke nødvendigvis så veldig mange, sier Gjersvold.

Han er ikke redd for at konflikten rundt hans person skal være ødeleggende for Rosenborg som klubb. Ei heller er han redd for trykket det medfører å være styreleder i RBK.

Les også

«Nå knaker det virkelig i veggene på Brakka»

Venter til årsmøtet med å mene

Gjennom åtte år som leder har Ivar Koteng vært en markant og synlig figur.

- Jeg har ingen problem med å ta det som måtte medføre rollen. Samtidig tror jeg at jeg vil ha en litt annen profil utad. Jeg vil nok ikke ta en større rolle enn det som faller naturlig for rollen, og det er godt mulig jeg vil være mer usynlig om jeg blir valgt, enn slik det har vært nå, sier Gjersvold.

Det passer ham som person bedre, medgir han.

- Men jeg har ikke noe problem med å være offentlig når det er nødvendig, for å si det sånn. Det er en del av et sånt verv, og man må gjøre det som kreves. Men man kan løse rollen ulikt, spesielt i den offentlige delen, sier han.

Ivar Koteng har vært en svært synlig styreleder i Rosenborg. Ståle Gjersvold har planer om å løse den delen annerledes, om han skulle bli valgt.

Men Gjersvold ønsker ikke å komme med noen programerklæring før årsmøtet i Rosenborg, som holdes i februar. Han har gjort seg noen tanker om hva han ser som klubbens største utfordringer akkurat nå, men Gjersvold poengterer at det fortsatt er en stund til RBK-medlemmene skal stemme over hans kandidatur.

- Akkurat nå er det viktig at dagens styre får arbeidsro. Jeg er ikke interessert i å ta noen offentlig rolle rundt Rosenborg før jeg eventuelt blir valgt.

Eliteserien

SVUTMP
1Lillestrøm118302481627
2Molde1181222111125
3Viking126332213921
4Strømsgodset115241720-317
5Sarpsborg 081051422121016
 • Champions League-kvalifisering
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Les mer om

 1. Ivar Koteng
 2. Rosenborg BK
 3. Eirik Horneland
 4. TrønderEnergi
 5. Fotball
 6. Norsk fotball
 7. Eliteserien