Fotball

USA tok seg videre i VM – nå venter Frankrike i kvartfinalen

To straffemål av Megan Rapinoe avgjorde da USA slo Spania 2–1 og tok seg til kvartfinalen i fotball-VM. Der venter vertsnasjon Frankrike.

Kelley O'Hara (t.h.) og USA tok seg til kvartfinale på bekostning av Spania og Andrea Falcon. Foto: PHIL NOBLE / REUTERS / NTB SCANPIX

Spania - USA 1–2

1–0 til USA kom allerede etter syv minutters spill da Tobin Heath ble felt av Maria Leon. To minutter senere utlignet spissen Jennifer Hermoso da hun skrudde inn ballen på et fint skudd for Spania. Det var det første og eneste baklengsmålet til USA hittil i mesterskapet. Det var også Hermosos tredje scoring i mesterskapet.

Avgjørelsen falt kvarteret før slutt. Rose Lavelle ble felt innenfor boksen av Spanias Virginia Torrecilla, og VAR ble koblet inn uten at avgjørelsen ble endret.

 • LES OGSÅ: England satser over en milliard kroner på kvinnefotball. Nå står Norge i veien for mer suksess.

Megan Rapino satte den andre straffen på samme sted som den første, og selv om Spanias keeper Sandra Paños var etter ballen denne gangen nådde hun ikke ned til den. På den første straffen gikk Panis feil vei, og Rapinoe hadde en enda enklere jobb med å score.

Rapinoe er den andre i VM-historien til å score på to straffer i samme kamp. Nevnte Jennifer Hermoso fra Spania var den første i en kamp mot Sør-Afrika tidligere i mesterskapet. I det hele tatt er det skapt en rekke straffespark i løpet av mesterskapet i Frankrike.

USA hadde ballen mest, skapte flest sjanser og vant fortjent over Spania. Arrangøren Frankrike blir ventelig en hardere nøtt i kvartfinalen.

(©NTB)

Les mer om

 1. Fotball-VM kvinner 2019

Flere artikler

 1. FOTBALL
  Publisert:

  Omstridte Rapinoe senket Frankrike. USA til VM-semifinale.

 2. FOTBALL
  Publisert:

  Broren var inn og ut av fengsel og hadde hakekors på armen. Likevel er han VM-stjernens inspirasjon.

 3. FOTBALL
  Publisert:

  Hun har angrepet Trump en rekke ganger. Megan Rapinoe ble den store helten i VM-finalen.

 4. FOTBALL
  Publisert:

  Bursdagsbarnet Morgan sendte USA til finale etter VM-drama mot England

 5. FOTBALL
  Publisert:

  Stjernen kritiserte Trump. Nå hylles hun av Hegerberg: – En stor beundrer

 6. FOTBALL
  Publisert:

  Stjernen om den massive buingen: – Offentlig ydmykelse har aldri skadet