Tokmac Nguen scoret sitt første Champions League-mål

Tokmac Nguen scoret for Ferencváros onsdag kveld.

Tokmac Nguen spiller for det ungarske storlaget Ferencváros. Her i aksjon mot Dynamo Kiev.
  • Mats Haugland

Ferencváros - Dinamo Kiev 2–2

Onsdag kveld tok ungarske Ferencváros imot ukrainske Dinamo Kiev i Budapest. Kanskje ikke det mest sexy Champions League-oppgjøret, men den var likevel interessant sett med norske øyne. På banen for hjemmelaget var nemlig Tokmac Nguen.

Nordmannen startet oppgjøret, og måtte se laget sitt få en marerittstart. Viktor Tsygankov sendte gjestene fra Ukraina i føringen etter en snau halvtime. Like før pause skulle vondt bli verre for «Tokki» og lagkameratene, da Carlos De Pena la på til 2–0 for Dinamo Kiev.

Men hjemmelaget hadde på ingen måte gitt opp. En snau time ut i kampen reduserte Nguen til 1–2 etter en målgivende pasning fra Oleksandr Zubkov. Nguen vendte lynraskt inne i feltet og klemte ballen via lengste stolpe og inn. Målet var hans første i Champions League-gruppespillet.

«Tokki» fikk en scoring annullert mot Barcelona i forrige uke.

– Føles greit

Nguen tente dermed håpet om poeng for Ferencváros. På overtid sørget tidligere Stabæk- og AaFK-spiller Franck Boli for 2–2 og poengdeling.

– Jeg har ikke fått sett den ordentlig, men jeg fikk en fin pasning fra Zubkov. Jeg tok en titt og så at midtbanespilleren som fulgte meg var litt langt unna, og så skjøt jeg, sa «Tokki» til TV 2 fra garderoben.

For Ferencváros var det første Champions League-poeng på 25 år.

– Det føles greit at vi fikk ett poeng mot et meget godt Dinamo Kiev-lag, sier Nguen.

«Tokki» markerte seg også borte mot Barcelona i gruppespillets første kamp i forrige uke, men han fikk scoringen sin på Camp Nou annullert etter en hårfin offside. Han skaffet også straffespark som endte i scoring, da stjernen Gerard Pique fikk rødt kort etter å ha lagt nordmannen i bakken på ulovlig vis.

Nguen sørget for at Pique fikk rødt kort i forrige kamp.

– En artist

Den 27 år gamle angriperen gikk fra Strømsgodset til Ferencváros i fjor. Han har hatt en stor sesong for ungarerne i år med tre mål på fem kamper i Champions League-kvaliken, samt fem mål på seks kamper i hjemlig liga.

– Tokmac manglet litt som målscorer, men har vært god i Ungarn og direkte avgjørende i kvaliken. Han er ikke noen goalgetter, mer en tilrettelegger og artist én mot én, sa hans tidligere trener Tor Ole Skullerud til Aftenposten i forrige uke.

Flere har tatt til orde for å gi angrepsspilleren en plass på landslaget. Så langt har ikke Lars Lagerbäck hørt på rådene.

– Blir jeg tatt ut, så blir jeg fornøyd. Jeg har fokus på å gjøre det jeg skal gjøre i Ungarn, sa Nguen til TV 2.

Han har også spilt for blant andre Mjøndalen og Bærum.