Fotball

Presset på Arteta øker etter Arsenals verste start på 46 år

(Everton – Arsenal 2–1) Sist Arsenal hadde en lignende sesongåpning unngikk de så vidt nedrykk. Nå hevder en kjent klubbprofil at blikket allerede er rettet mot Mikel Artetas erstatter.

NEDSTEMT: Det var lite smil å spore i ansiktet til Mikel Arteta lørdag kveld. Nå har han ledet Arsenal til klubbens verste start siden 70-tallet. Foto: PETER POWELL / X06528

 • Mattis Holt, VG
Aftenposten samarbeider med VG-sporten. Derfor får du som Aftenposten-leser også artikler og tjenester som er laget av VG.

– Jeg har lyst til å oppleve Premier League, sa tidligere Juventus-sjef og den nå arbeidsledige treneren Massimiliano Allegri (53) til The Times tidligere i desember, og satte fyr på ryktemøllene i England.

Nå er italieneren bookmakernes favoritt til å bli Arsenals neste manager, og tidligere «The Gunners»-spiss Alan Smith hevder det er åpenbart at London-klubben ønsker å erstatte Arteta med Allegri etter en skuffende sesong der Arsenal har kriget om poeng på nedre halvdel.

– Det er en dårlig skjult hemmelighet blant fotballagenter at Max Allegri blir anbefalt som Arsenals neste manager, sier Smith til Evening Standard.

Hver kamp betyr med andre ord mer og mer for Arsenal-manageren, og lørdagens Everton-oppgjør var intet unntak. Man kunne se lettelsen i øynene til spanjolen da Nicolas Pepé utlignet lagets marerittstart fra straffemerket etter Rob Holdings uheldige selvmål noen minutter tidligere.

Men Arsenal-nedturen fortsetter, mens Evertons Yerry Mina bokstavelig talt fikk en opptur inne i feltet like før pause, og stanget hjemmelaget tilbake i ledelsen. En ledelse som holdt kampen ut.

GIGANT: Det er vanskelig å stoppe 1,95 høye Yerry Mina når han lukter mål på dødball. Foto: CLIVE BRUNSKILL / X01348

Dermed står Arsenal med 14 poeng på 14 kamper. Ikke siden 1974–75-sesongen har Arsenal hatt en dårligere poengfangst. Da hadde de tatt 12 poeng på de første 14 kampene, og endte på en begredelig 16. plass.

Et kjapt Twitter-søk på «Arteta» lørdag kveld tyder også på at Arsenal-fansen er lei.

Men det er (til en viss grad) håp. I 1981–82-sesongen hadde Arsenal en nesten like dårlig start på sesongen, med 21 poeng etter 14 kamper. De endte likevel på 5. plass og sikret Europa-spill. Men det må snu .

SKUFFET: Fremtiden til Mikel Arteta i Arsenal er usikker etter nok et tap. Foto: PETER POWELL / POOL

For Evertons del er historien en helt annen. Med kveldens tre poeng er det nå kun ett lag som er foran de blå fra Liverpool på tabellen, og det er de røde fra Liverpool.

Det blir nok en fredelig jul i Merseyside i år.

Premier League

SVUTMP
1Manchester City27205256173965
2Manchester United27149453322151
3Leicester City27155746311550
4West Ham United2613674031945
5Chelsea26128641251644
 • Champions League
 • Europaliga
 • Nedrykk

Les mer om

 1. Premier League
 2. Arsenal FC
 3. Everton FC

Flere artikler

 1. FOTBALL
  Publisert:

  Sist Arsenal hadde en så dårlig sesongstart, var ikke Mikel Arteta (38) født

 2. FOTBALL
  Publisert:

  Arsenal i krise: Rødt kort, selvmål og tap

 3. FOTBALL
  Publisert:

  Uavgjort i Martin Ødegaards Arsenal-debut mot Solskjærs United

 4. FOTBALL
  Publisert:

  Nok en nedtur for Arsenal – utvisning og poengtap mot Southampton

 5. FOTBALL
  Publisert:

  Soucek spolerte nyttårsfesten for Everton

 6. FOTBALL
  Publisert:

  Arsenal med råsterk snuoperasjon mot Leicester