Her er lagene som har forsvunnet fra lokalfotballen – men én ting gleder fotballtoppen

Når breddefotballen starter opp igjen, er fortsatt usikkert. Allerede er det klart at flere lag har forsvunnet på både dame- og herresiden.

BORTE: Varden er en klubb som ikke lenger har tilbud på seniorsiden. Til venstre J19-laget som slo TIL i september i fjor. Til høyre er Kenneth Skoglund i fotballkretsen.

Breddefotballen kom aldri i gang i 2020 for de voksne, mens barnefotballen etter hvert åpnet. Uten å ha eksakte tall på hvor mange spillere som har gitt seg det siste året på grunn av pandemien, erkjenner Skoglund at det i kretsen er langt færre lag enn før «lockdown».

– I barne- og ungdomsfotballen har vi ingen statistiske målinger. Det kan være at Fløya G12 for eksempel ett år melder på fem lag, det andre året tre, så vi har ingen statistiske målinger på det, men det er en generell tilbakegang. Det kan ha sammenheng med arrangementer i barnefotballen som ikke har blitt avholdt på, som TUIL-kunsten, Fløyaturneringa, Storelva sin turnering og så videre. På grunn av koronarestriksjoner har vi jo mistet aktivitet, sier serie- og kampansvarlig i Troms Fotballkrets, Kenneth Skoglund til iTromsø.

Les hele saken med abonnement