Fotball

Skal diskutere felles RBK-fremtid på Lade: Kan gi store inntekter

Om Rosenborg flytter hele eller deler av treningsvirksomheten til Lade, kan det gi nye inntekter til klubben.

– Det vi kommer til å gjøre når styrene (i Rosenborg og RBK Kvinner, journ. anm.) møtes, er å lage en gruppe som vil jobbe med anlegg. Da vil vi se på noen alternativer, hva vi trenger og ser for oss, sier Ivar Koteng. Foto: Håvard Haugseth Jensen

  • Christian Skare Stendal

Mens RBK-herrene har treningsfelt på svært verdifulle tomteområder på Lerkendal, har RBK-damene en egen arena på storanlegget på Lade.

Det kan utløse en diskusjon om Rosenborg – etter at klubbene har fusjonert – skal forsøke å utvikle et felles treningsanlegg på Lade.

I tillegg til RBK Kvinners hjemmebane Koteng Arena, består det kommunale anlegget Lade idrettspark av to naturgressbaner og to kunstgressbaner, og er i dag byens hjem til en rekke lagidretter.

Les også

Rosenborg-planen: Blir én klubb i 2022 eller 2023

Koteng Arena: Slik ser RBK Kvinners hjemmearena ut. Her fra en kamp mot Klepp. Foto: Foto: VEGARD EGGEN

Økonomi

Makter Rosenborg å utvikle et felles treningsanlegg på Lade, frigjør det dagens treningsfeltareal på Lerkendal – delvis eller helt - til mer inntektsbringende formål. Slik kan Rosenborg skaffe seg flere økonomiske bein å stå på.

Det er eventuelt en måte å besvare RBK-trener Åge Hareides visjon om å få økt inntektene til klubben.

- Ja, det kan skje. Det er ikke slik at gresset på Lade ikke blir brukt i dag, men det finnes smartere måter å gjøre det på. Men det er en liten vei før vi er der, sier Rosenborgs styreleder Ivar Koteng til Adresseavisen.

Les også

Vurderer å låne spiss

– Skal utnytte Lade felles

Det er svært tidlig i en slik prosess, og fortsatt uklart om det lar seg gjøre for Rosenborg.

Men:

- Det vi kommer til å gjøre når styrene (i Rosenborg og RBK Kvinner, journ. anm.) møtes, er å lage en gruppe som vil jobbe med anlegg. Da vil vi se på noen alternativer, hva vi trenger og ser for oss. Men det er helt i oppstarten, sier Koteng.

Og bekrefter at anlegget på Lade er et alternativ gruppen skal se nærmere på.

- Vi har noe på Lade vi skal utnytte felles.

Les også

Rekker ikke ny seriestart: Nå vet RBK når Ciljan er tilbake

Adresseavisen har tidligere skrevet at Rosenborg ser på muligheten for å få omregulert tomten til næringsareal. Foto: Morten Antonsen

Champions League på Lerkendal?

Adresseavisen har tidligere skrevet at Rosenborg ser på muligheten for å få omregulert tomten til næringsareal.

- Nå tenker vi at vi skal prøve å regulere i Klokkesvingen. Da er det viktig å få til en utvikling og strategi som gjør at det blir en jevn pengeflyt inn til idrettslaget, sier Koteng.

Resten av Lerkendal-tomten får man tenke på senere, mener styrelederen.

Men det er ikke bare RBK-herrene som kan ende opp med å flytte deler av hverdagen til Lade. Både Koteng og RBK Kvinners styreleder Ørjan Engen lufter tanken om at RBK Kvinner, som skal ut i Champions League-kvalik denne sesongen, kan spille sine e-cup-kamper på Lerkendal Stadion.

- Vi får forhåpentligvis sjansen til å spille kamper på Lerkendal når det åpnes for det. Det vil være enda lettere om vi er fusjonert, men det tror jeg skal gå uansett, sier Engen.

Les mer om

  1. Rosenborg Kvinner
  2. Rosenborg BK
  3. Ivar Koteng