Skal diskutere felles RBK-fremtid på Lade: Kan gi store inntekter

Om Rosenborg flytter hele eller deler av treningsvirksomheten til Lade, kan det gi nye inntekter til klubben.

– Det vi kommer til å gjøre når styrene (i Rosenborg og RBK Kvinner, journ. anm.) møtes, er å lage en gruppe som vil jobbe med anlegg. Da vil vi se på noen alternativer, hva vi trenger og ser for oss, sier Ivar Koteng.

Mens RBK-herrene har treningsfelt på svært verdifulle tomteområder på Lerkendal, har RBK-damene en egen arena på storanlegget på Lade.

Det kan utløse en diskusjon om Rosenborg – etter at klubbene har fusjonert – skal forsøke å utvikle et felles treningsanlegg på Lade.

I tillegg til RBK Kvinners hjemmebane Koteng Arena, består det kommunale anlegget Lade idrettspark av to naturgressbaner og to kunstgressbaner, og er i dag byens hjem til en rekke lagidretter.

Les også

Rosenborg-planen: Blir én klubb i 2022 eller 2023

Koteng Arena: Slik ser RBK Kvinners hjemmearena ut. Her fra en kamp mot Klepp.

Økonomi

Makter Rosenborg å utvikle et felles treningsanlegg på Lade, frigjør det dagens treningsfeltareal på Lerkendal – delvis eller helt - til mer inntektsbringende formål. Slik kan Rosenborg skaffe seg flere økonomiske bein å stå på.

Det er eventuelt en måte å besvare RBK-trener Åge Hareides visjon om å få økt inntektene til klubben.

- Ja, det kan skje. Det er ikke slik at gresset på Lade ikke blir brukt i dag, men det finnes smartere måter å gjøre det på. Men det er en liten vei før vi er der, sier Rosenborgs styreleder Ivar Koteng til Adresseavisen.

Les også

Vurderer å låne spiss

– Skal utnytte Lade felles

Det er svært tidlig i en slik prosess, og fortsatt uklart om det lar seg gjøre for Rosenborg.

Men:

- Det vi kommer til å gjøre når styrene (i Rosenborg og RBK Kvinner, journ. anm.) møtes, er å lage en gruppe som vil jobbe med anlegg. Da vil vi se på noen alternativer, hva vi trenger og ser for oss. Men det er helt i oppstarten, sier Koteng.

Og bekrefter at anlegget på Lade er et alternativ gruppen skal se nærmere på.

- Vi har noe på Lade vi skal utnytte felles.

Les også

Rekker ikke ny seriestart: Nå vet RBK når Ciljan er tilbake

Adresseavisen har tidligere skrevet at Rosenborg ser på muligheten for å få omregulert tomten til næringsareal.

Champions League på Lerkendal?

Adresseavisen har tidligere skrevet at Rosenborg ser på muligheten for å få omregulert tomten til næringsareal.

- Nå tenker vi at vi skal prøve å regulere i Klokkesvingen. Da er det viktig å få til en utvikling og strategi som gjør at det blir en jevn pengeflyt inn til idrettslaget, sier Koteng.

Resten av Lerkendal-tomten får man tenke på senere, mener styrelederen.

Men det er ikke bare RBK-herrene som kan ende opp med å flytte deler av hverdagen til Lade. Både Koteng og RBK Kvinners styreleder Ørjan Engen lufter tanken om at RBK Kvinner, som skal ut i Champions League-kvalik denne sesongen, kan spille sine e-cup-kamper på Lerkendal Stadion.

- Vi får forhåpentligvis sjansen til å spille kamper på Lerkendal når det åpnes for det. Det vil være enda lettere om vi er fusjonert, men det tror jeg skal gå uansett, sier Engen.