Tre scoringer på tre elleville minutter – Viking tok poeng i Molde

AKER STADION (VG) (Molde – Viking 2–2) Det tok fullstendig fyr på Aker stadion med 20 minutter igjen av kampen. Det sørget for at Viking for første gang på fem år kan ta med seg poeng hjem fra Molde.

Eirik Ulland Andersens nettkjenning før hvilen var lenge den eneste på Aker stadion. Så dukket Samúel Fridjónsson, Ohi Omoijuanfo og Shany Pattynama opp. Alle i løpet av tre spinnville minutter.

Det sørget for at Viking tok poeng på Aker stadion for første gang på fem år. Det ene poenget sørger samtidig for at Molde er tilbake på tabelltopp – i alle fall foreløpig.

– Det har vært noen stygge smeller her de siste årene, så 2–2 er bra for vår del. Vi er tilfredse med poeng, og egentlig litt skuffet. Med litt flyt og dyktighet kunne vi vunnet her. Det er det ikke mange lag som klarer, sier Viking-spiller Zlatko Tripic til VG.

FØRST UT: Samúel Fridjónsson sørget for Vikings første scoring. Det var den første av tre på tre minutter.

– Det var sterkt å komme tilbake igjen, men jeg er jævlig irritert på at det ser ut som det er frispark på David (Brekalo, i forkant av Moldes 2–1-scoring), sier Viking-trener Bjarte Lunde Aarsheim til Discovery+ etter kampen. Molde-trener Erling Moe var på sin side skuffet over at det kun ble ett poeng.

– Prestasjonsmessig synes jeg vi gjør en grei fotballkamp. Vi hadde god kontroll og fikk skapt flere store muligheter. Dette er en hjemmekamp vi bør vinne, men så er det noen feilvalg som blir gjort på baklengsmålene. Det må vi ta på vår kappe. Generelt sett vil jeg si at vi sitter igjen med to poeng for lite, sier Moe til VG.

– Hva tenker du om ett poeng inn mot det som ligger an til å bli en rekordjevn høst?

– Det får vi ta med oss og se hvor viktig det blir etter hvert, men det er viktig å få med seg noe hver gang, selv om vi selvsagt ønsker at det skal være trepoengere.

Eirik Ulland Andersen ble kampens første målscorer.

Etter en fartsfylt åpning, hvor både hjemme- og bortelaget skapte sine muligheter, var det Molde som tok ledelsen. Eirik Ulland Andersen flekset muskler i det han knuste Viljar Vevatne inne i femmeteren og stanget inn kampens første scoring.

Det var bare minutter etter at Zlatko Tripic var nære å score årets mål fra godt over 40 meter.

1–0 var også stillingen da lagene gikk til pause.

Ved halvtid var det også flere som stilte seg spørsmålet om Molde skulle fått fullføre omgangen fulltallig eller ikke. Da kvarteret var spilt, kunne det se ut som om Molde-stopper Sheriff Sinyan skled og plantet støvelen rett i hodet på Viking-spiss Veton Berisha.

Situasjonen fikk likevel passere uten noen voldsomme protester fra gjestene.

– Oi, den ser ganske stygg ut. Men det er ikke med vilje. Jeg setter foten ned, og da er han der. Jeg er ikke en sånn spiller som ville gjort dette med vilje, sier Sinyan til VG om situasjonen.

Berisha selv dysser ned situasjonen.

– Det er nok bare et uhell. Han vet ikke at jeg ligger der nede. Han skyter fart for å komme seg fremover, og det er slikt som skjer på en fotballbane, sier Berisha til VG.

– Så du mener ikke at Sinyan skulle vært utvist?

– Nei, det synes jeg absolutt ikke. Jeg skulle gjerne hatt et frispark i forkant av den situasjonen, men noen utvisning synes jeg ikke det er. Det er et uhell.

Hjemmelaget startet annenomgang forrykende, hvor både Martin Linnes, Etzaz Hussain og Ola Brynhildsen var nære å doble ledelsen tidlig.

Men nettsus var det først gjestene som sto for, og da tok det fullstendig fyr. 20 minutter før full tid snek Samúel Fridjónsson seg inn på blindsiden av Molde-forsvaret, og sørget for utligningen. Jubelen stilnet likevel fort.

Bare minuttet etter viste Ohi Omoijuanfo stor ro og klasse da han ble spilt igjennom og kom alene med keeper. Eliteseriens toppscorer gjorde alt riktig, og dermed var vertene tilbake i føringen.

Men det var langt fra over. Med den tredje scoringen på tre minutter, var Viking igjen tilbake i kampen. Målscorer denne gangen var Shayne Pattynama.

Det ble oppgjørets siste, og dermed endte det 2–2 i toppkampen på Aker stadion. Molde er foreløpig på tabelltopp før Bodø/Glimt tar imot Vålerenga klokken 20.00 i kveld.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde30253271254678
2Bodø/Glimt30186686414560
3Rosenborg30168669442556
4Lillestrøm30165949341553
5Odd30136114345-245
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk