Norge ble ydmyket igjen: – Det er rått parti

ULLEVAAL STADION (Aftenposten): Brasil lekte seg tidvis mot et skadeskutt norsk landslag.

Guro Reiten og Norge var på etterskudd mot Brasil på Ullevaal Stadion fredag kveld. Her jager hun bortelagets Tainara.

NORGE-BRASIL 1–4

Brasilianere spilte instrumenter på tribunen. Brasilianere jublet og danset nede på gresset.

Norge ble satt på plass av Brasil fredag kveld og tapte til slutt 1–4.

Brasil er nummer 9 på verdensrankingen. Dette var første gang Norge møtte internasjonal toppmotstand siden 0–8-ydmykelsen mot England. Og det ble en seig affære for det norske laget, som manglet Ada Hegerberg (skade) og Caroline Graham Hansen (pause fra landslaget).

Spissvikar Celin Bizet Ildhusøy scoret på den sjansen hun fikk. Men det var omtrent det eneste lyspunktet mot ballsikre brasilianere.

– Vi møter et bedre lag. De er kjappere enn oss. De kommer som regel ut av situasjoner med ballen. De er råere, sier Guro Reiten til Aftenposten.

Replikken fortalte alt

Monica Knudsens replikk i NRKs pausesending fortalte mye: «Å skape en sjanse, det hadde vært gøy», sa assistenttreneren.

For i de første 45 minuttene styrte Brasil stort sett hele showet på Ullevaal. Like før pause scoret Adriana med en frekk avslutning i hjørnet.

Og motgangen fortsatte i andre omgang. Betriz Zaneratto fikk drømmetreff med et langskudd som keeperdebutant Sunniva Skoglund var sjanseløs på. Plutselig sto det 2–0 til søramerikanerne.

Da våknet Norge litt, og Celin Bizet Ildhusøy reduserte etter at ballen falt ned til henne inne i boksen.

Tottenham-spissen Celin Bizet Ildhusøy var nådeløs på sin første ordentlige sjanse i kampen.

Ny kalddusj

Brasilianerne, som ble oppildnet av en taktfast trommeslager eller to på tribunen, ønsket virkelig å bruke Europa-turen til å vise at de blir å regne med i neste års VM.

Like etter reduseringen ble det kluss foran mål. Ingen norske spillere klarte å klarere ballen. Zaneratto takket og bukket ved å dundre ballen opp i krysset.

Det skulle til og med bli enda verre. Et innlegg havnet hos Jaqueline Ribeiro, som fikk en altfor lett jobb i å plassere inn 4–1-scoringen.

«Det er rått parti», sa fotballekspert Carl-Erik Torp i NRKs sending.

– Vi får en referanse som vi ønsket å få. Resultatet håpet vi skulle være mindre eller fordel oss. Vi visste at vi skulle møte et bra lag, sier landslagssjef Hege Riise.

Norge skal fortsette å spille mot tøff motstand. Allerede på tirsdag venter en bortekamp mot Nederland. I november skal de dessuten møte EM-vinner England.

– Vi må hjem og trene, konkluderer Reiten.

PS. Midtstopper Kristine Leine måtte hjelpes av banen i første omgang etter det som så ut som en vond kneskade. Fra før av har Guro Bergsvand, også hun midtstopper, forlatt troppen med en muskelskade.