Eliteseriedrømmen lever for Kongsvinger – avgjorde rett før slutt

(KFUM Oslo – Kongsvinger 1–2) Kongsvinger snudde 0–1 til 2–1 og kan rykke opp for andre år på rad. Suksesstrener Eirik Mæland (33) blir imidlertid ikke med videre, uavhengig om de tar seg helt til Eliteserien.

– Vi får håpe vi kan gi ham en verdig avslutning, sier matchvinner Martin Hoel Andersen til Discovery+.

Kongsvinger-spissen avgjorde kampen med en nydelig lobb i det 89. minutt. Dermed lever eliteseriedrømmen for Kongsvinger.

Klubben rykket opp til Obosligaen i fjor. Denne sesongen tok de den siste kvalikplassen, og nå har de slått både Sandnes Ulf og KFUM Oslo i jakten på to strake opprykk.

Men skulle hedmarkingene sikre et sensasjonelt dobbeltopprykk, blir det uten suksesstrener Eirik Mæland på sidelinjen i 2023. 33-åringen varslet nemlig tidligere i år at han gir seg i klubben etter 2022-sesongen.

BEGYNTE SNUOPERASJONEN: Lars Krogh Gerson satte inn 1–1 med et nydelig frispark.

To hindre står igjen for at Kongsvinger skal spille i Eliteserien i 2023. Først venter en kamp mot Start på bortebane søndag. Vinneren av den kampen møter Sandefjord eller Kristiansund til et avgjørende dobbeltoppgjør.

Skulle Kongsvinger gå hele veien, kan det bety et eliteseriecomeback for tidligere Mjøndalen-trener Vegard Hansen.

BLIR IKKE MED VIDERE: Eirik Mæland sier farvel til Kongsvinger i 2023.

Før tirsdagens kamp bekreftet nemlig daglig leder Espen Nystuen at den nåværende Discovery-eksperten er blant kandidatene til å ta over for Mæland.

– Jeg har sett at han er blitt nevnt. Jeg kjenner Vegard veldig godt, og han kjenner Kongsvinger veldig godt. Vi har hatt samtaler med ham, men det har ikke kommet noe videre. Det er ikke sånn at han er tilbudt noe jobb hos oss. Det kan hende det blir Vegard Hansen, og det kan hende det blir noen andre, sa Nystuen til Discovery+ i forkant av kampen mot KFUM.

Fikk du med deg sprellet til Leo Skiri Østigård?

Det tok bare to minutter før KFUM gikk opp i føringen på Intility Arena. Kongsvinger-spiller Martin Sjølstad stusset et frispark bakover i egen boks, og på bakerste stolpe fikk Simen Hestnes en enkel oppgave med å spasere inn 1–0.

Kongsvinger styrte kampen etter scoringen og fikk en enorm sjanse etter halvtimen spilt. KFUM-keeper Jonas Vatne Brauti gikk ut for å plukke en ball, men mistet fotfestet, noe som ga Eric Taylor muligheten til å avslutte. Brauti fikk avverget avslutningen, men taklet Taylor med strake knotter i leggen i samme bevegelse. Dommer Kristoffer Hagenes lot situasjonen passere.

– Det er straffe. Han stempler meg. Jeg vet ikke hvorfor dommeren ikke dømmer, sa Taylor i pauseintervjuet med Discovery+.

Der KFUM-trener Jørgen Isnes erkjente at de var heldige, mente Brauti at han ikke burde blitt utvist.

– Jeg går for å redde ballen. Da skjer sånt som det der, sa KFUM-keeperen til Discovery+.

Etter å ha brent en stor mulighet på tampen av førsteomgang, markerte Taylor seg igjen like etter hvilen da han skaffet et frispark like utenfor sekstenmeteren.

Lars Krogh Gerson finstilte siktet og bøyde frisparket over muren og i det lengste hjørnet. Et flott mål av mannen som spiller midtstopper med nummer ti på ryggen.

Det så lenge ut til å gå mot ekstraomganger, men i det 89. minutt sendte Martin Hoel Andersen den tilreisende Kongsvinger-fansen til himmels da han chippet ballen over Brauti og i mål.

Dermed er det Kongsvinger som gjester Start på Sør-Arena søndag kl. 17.

Se høydepunktene fra kampen

MATCHVINNER: Martin Hoel Andersen avgjorde kampen med en nydelig lobb rett før slutt.

Eliteserien

SVUTMP
1Viking22163350292151
2Bodø/Glimt22154357292849
3Tromsø22143533231045
4Brann22133639251442
5Molde22125548242441
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk