Ødegaard returnerer til Real Madrid

Martin Ødegaard (21) kalles tilbake til Real Madrids førstelag ett år før tiden.

Martin Ødegaard blir fra kommende sesong igjen lagkamerat med Sergio Ramos (t.v.) i Real Madrid. Nordmannen har det siste året spilt for Real Sociedad.

Det bekrefter Real Sociedad på sine nettsider. Ødegaard har vært på utlån i baskerklubben siden i fjor sommer.

«Vi vil aldri glemme det han har gjort for oss i denne uforglemmelige sesongen. Martin vil bli husket med stor kjærlighet hos alle i klubben», skriver Real Sociedad, som også hyller drammenseren med en egen video på Youtube.

I løpet av de siste dagene har både norske og spanske medier skrever at Ødegaard kalles tilbake til Real Madrid. Spekulasjonene intensiverte onsdag da nordmannens navn ble utelatt fra Real Sociedads oversikt over spillerne som fredag skal starte opptreningen til neste sesong.

Samtidig ble han også fjernet fra spilleroversikten på klubbens nettsted. Få timer senere opplyste Real Sociedad at Ødegaard returnerer til de nybakte La Liga-mesterne fra hovedstaden.

«Målene, spillet, karakteren, innsatsen og ydmykheten har gjort at Martin vil huskes. Vi ønsker deg alt det beste i fremtiden», skriver San Sebastian-klubben.

Ødegaard bidro til å ta Real Sociedad til finale i den spanske cupen. Han scoret blant annet mot nettopp Real Madrid på Santiago Bernabéu i kvartfinalen i februar. Koronapandemien har utsatt finalen mot baskerrivalen Athletic Bilbao på ubestemt tid, og nå vil den gå uten Ødegaard.

Les også

Ødegaards storspill blir anerkjent – inkludert i UEFA-kåring

Martin Ødegaard blir ikke å se i Real Sociedad-drakt den kommende sesongen.

Avis: Zidanes ønske

Ødegaard skulle etter planen være på utlån i Real Sociedad i to sesonger, men returnerer nå til Real Madrid. Det skal koste den spanske hovedstadsklubben cirka 25 millioner kroner.

Den spanske avisen AS skriver at det er Zidane som skal ha bedt klubben om å kalle tilbake nordmannen ett år før tiden. Ifølge sportsavisen Mundo Deportivo, som følger Real Sociedad tett, skal baskerklubben ha blitt overrumplet og sjokkert av at Real Madrid valgte å beholde Ødegaard i troppen kommende sesong.

Etter en kanonstart for Real Sociedad slet Ødegaard etter oppstarten. Han fikk likevel en plass på «Årets lag» til storavisen Marca.

Martin Ødegaard ikledd Real Madrid-drakt under en cupkamp i november 2016.

Uvanlig kort sesong

Petter Veland, ekspert på spansk fotball, sa nylig at han tror Real Madrid henter tilbake Ødegaard på grunn av den komprimerte sesongen.

– Ved å bytte klubb får Ødegaard mindre spilletid enn det er vant til, men sjansen for å få spille forholdsvis mye, er der. Det skal spilles like mange kamper som normalt, men på kortere tid. Da blir det rullering av spillere, for å porsjonere belastningen, sa Veland.

Sesongen starter 12. september, vanligvis er det 12. august. Og den avsluttes et par uker tidligere. Årsaken til det er EM i fotball i 2021.

Les også

«Nå bør han kjenne på presset»

Kneproblemer

Veland tror også Ødegaard kneproblemer kan være en av grunnene til at han drar tilbake. På slutten av sesongen spilte nordmannen med smerter.

– Kanskje er det nettopp det kneet hans trenger, at det får hvile litt uten at han må spille hele tiden, sa Veland.

Real Sociedad vurderer nå angivelig om klubben skal gå løs på neste sesong uten en erstatning for Ødegaard. Det kan være aktuelt å leie inn den unge midtbanespilleren Óscar Rodríguez (22) fra Real Madrid.