Fotball

United slapp inn mål fra 60 meter

Likevel var det Wayne Rooney og co. som kunne smile bredest etter 90 minutter mot Roma.

Wayne Rooney scoret to mål i løpet av de 45 minuttene han fikk spille mot Roma. Foto: Ap

Manchester United — Roma 3-2

Få dager etter 7-0-forestillingen mot Los Angeles Galaxy, ble det amerikanske publikummet servert flere lekre United-mål.

Miralem Pjanic (t.h) gratuleres av Francesco Totti etter kjempetreffet fra egen banehalvdel.

Særlig Mata og Rooney utmerket seg med et flott samarbeid i seieren. De sto også bak storlagets tre scoringer foran 54.117 tilskuere i Denver, Colorado.Den første kom fra Rooney i det 36. minuttet. Han fikk ballen fra Mata, tok noen steg til høyre og hamret ballen inn i motsatt kryss fra over 20 meter.

Tre minutter senere var rollene byttet. Rooney fant Mata med en strøken langpasning, og spanjolen viste at teknikken ikke var lagt igjen i Brasil-VM. Med elegante berøringer vippet han ballen over Romas keeper og inn til 2-0. Rooney økte til 3-0 fra straffemerket like før pause. Han fikk sjansen etter at Danny Welbeck ble felt i Romas 16-meter.

Pjanic-perle

Annen omgang var av det mer tamme slaget, men også Roma-fansen fikk noe å juble for. Drøyt kvarteret før slutt var United-keeper Ben Amos langt ute, noe Miralem Pjanic utnyttet til det fulle. Fra egen banehalvdel fikk bosnieren fulltreff og reduserte til 1-3. I det 88. minuttet gjorde Roma-legenden Francesco Totti 2-3 på straffe etter en hands på Michael Keane.

— Jeg er fornøyd med at vi vant, men vi spilte ikke spesielt bra. 54 000 møtte opp for å se oss, vi kan bedre enn dette , sier Louis van Gaal.

United-manager valgte igjen 3-5-2-formasjonen han har fastslått at laget skal benytte i den kommende sesongen. Han rullerte mye på laget og lot Tom Cleverley være kaptein i de 68 minuttene han spilte.

Nederlenderen hadde forventet større treffsikkerhet av midtbanespillerne.

- De ellers så dyktige spillerne våre hadde altfor mange feilpasninger. Jeg tror det kan skyldes at vi spilte i høyden og den tette luften. Mata, Herrera og Kagawa som vanligvis er de beste pasningsleggerne, opplevde at mye gikk galt , sier van Gaal.

United skal også møte Inter (tirsdag) og Real Madrid (lørdag) i turneringen. Det spilles finale i Miami mandag 4. august.

(©NTB)

Les mer om

  1. Engelsk fotball
  2. AS Roma
  3. Manchester United