Fotball

Ofrer alt for medaljehåpet - men Klepp avga poeng hjemme

Gry Tofte Ims og Silje Thorsen gir alt for å holde Klepp i medaljestriden, men tross å ha bautaene på banen avga Klepp poeng mot Kolbotn.

Silje Thorsen, med maske, holdt ikke tilbake til tross for brudd i ribbeina og i nesen. Hun og kaptein Gry Tofte Ims, trosset skader for å hjelpe Klepp mot medalje. Foto: Charlotte Mæland

 • Charlotte Mæland

Klepp — Kolbotn 2-2

I følge Jon Pall Palmason og Roger Borthen var det forsvarlig å la både Gry Tofte Ims og Silje Thorsen spille kampen mot Kolbotn, men det var ikke press fra trenernes side, det var eget ønske.

– De har et ønske om å blø for drakten. Det er et kollektiv i gruppen som ønsker å dra i samme retning og når da to stykk går foran og spiller og står opp selv om de har vondt, så gjør det noe med resten av gruppen, sier Borthen om situasjonen etter kampen.

Håpet om medalje lever

Thorsen selv var ikke i stand til å la seg intervju på grunn av å ha slått opp skaden i nesen, men det var ingen tvil om at begge ikke klarer å holde seg borte fra fotballen. Med syv kamper igjen av sesongen ligger laget an til å nå målsettingen om 40 poeng og fortsatt er det et håp om medalje.

– Det er klart de ser at det er en mulighet for å ta medalhe og da strekke de seg nok litt lengre, samtykker Borthen.

Men Palmason vil ikke være med å snakke om medalje.

– Vi kan ikke snakke om medaljer, vi må tenke på neste kamp. Når vi har spilt 18 kamper kan vi kanskje snakke om det, og vi tror 40 poeng får oss nær en medalje, så får vi se, sier den islandske treneren.

– Det handler om å få poeng

Mot Kolbotn startet Klepp best de ti første minuttene, go Hege Hansen fikk sin tiende nettkjenning for sesongen etter bare fem minutter. Men så falt laget mer sammen, og utligningen kom i underkant av ti minutter senere. Det samme gjentok seg i andre omgang da Klepp nok en gang fikk et tidlig mål og en tilsvarende tidlig utligning.

– Vi er gode de ti første, og så er vi ikke gode resten av omgangen. I andre omgang er vi ok, men det er ikke bra, sier Palmason.

Begge baklengsmålene til Klepp kom av forsvarsfeil, og laget slet også med å få spillet til å flyte. Men etter 2-2 mot Kolbotn hjemme er laget fortsatt ubeseiret og fortsatt med i medaljekampen.

– Det handler om å få et resultat for oss, og et poeng er bedre enn null.

Kampfakta

Klepp - Kolbotn 2-1 (1-1)

Mål: 1-0 Hege Hansen (5.), 1-1 Camilla Ose (14.), 2-1 Cambria Danielle Privett (54.), 2-2 Ina Gausdal (68.)

Klepp (4-4-2): Hanna Persson - Astrid Grøttå Ree, Lena Soleng Hansen, Silje Thorsen, Tuva Hansen - Therese Sessy Åsland, Maria Hiim, Gry Tofte Ims, Birte Svines (Karoline Surdal, 64.) - Hege Hansen, Andrea Norheim (Anette Tengesdal, 79.)

 1. Les også

  Skadepregede Klepp tapte

 2. Les også

  Klepp tok sterkt poeng - men Tom Nordlie var langt fra imponert

 3. Les også

  Klepp er ustoppelige hjemme

Les mer om

 1. Klepp IL
 2. Kolbotn IL
 3. Toppserien