Fotball

I dag kan Ghayas Zahid få sin landslagsdebut: – Hvorfor jeg ikke har vært her før, vet jeg ikke

Har følt seg oversett av landslaget.

Ghayas Zahid har ventet på en telefon fra Lars Lagerbäck. Tirsdag ringte det endelig.
  • Halvor Ekeland

REYKJAVIK: – Når du skal gjøre TV-intervjuer må du stå foran den veggen der, instruerer en i landslagets støtteapparat til Ghayas Zahid.

For førstereisgutten med landslaget, er det naturligvis nye rutiner, nye mennesker, ny filosofi og nye impulser som skal fordøyes. Tidligere har han uttalt at han har følt han er blitt oversett i landslagsdiskusjonen, men nå er han bare sjeleglad for å få lov til å spille med det norske flagget på brystet.

– Jeg har hatt lyst til å være her før. Hvorfor jeg ikke har vært det, det vet jeg ikke. Det er ikke noe jeg tenker så mye på akkurat nå. Jeg er glad for å være her og for at jeg nå kan bidra med noe og vise meg frem fra min beste side, sier Zahid.

  • Har du fått med deg denne reportasjen om hvorfor islandsk fotball lykkes så godt? På Island tok de et politisk grep i barnefotballen. Det har lagt grunnlaget for at landslaget skal til VM.

– Har noe her å gjøre

Norge møter altså Island i Reykjavik i kveld klokken 22.00, norsk tid.

Til fredagens trening, kom APOEL-spilleren gående alene fra spillerbussen på vei inn til garderoben. 23-åringen kjenner riktignok flere av de andre landslagsspillerne fra før, blant annet fra aldersbestemte landslag, men det er noe spesielt med det å være på A-landslaget.

– Jeg syns det har gått bra. Jeg er blitt tatt veldig godt imot og trives. Jeg føler jeg har noe her å gjøre. Nivået er selvsagt veldig høyt, da er det ekstra kult å spille her. Jo bedre spillere du spiller med, desto bedre. Det er jeg glad for at jeg får muligheten til nå, sier Zahid.

Fredag hadde Ghayas Zahid sitt aller første pressetreff med det norske landslaget.

På torsdagens pressekonferanse, forklarte Lagerbäck avgjørelsen med å hente inn Zahid i troppen. I utgangspunktet skulle ikke Mohamed Elyounoussi erstattes, men tirsdag ettermiddag bestemte Lars Lagerbäck seg for å invitere ham med på sin første samling.

– Selvsagt har vi sett ham i noen kamper, men vi har ikke sett ham live, så vi ser frem til å bli kjent med ham både Perry og jeg. Perry har jo heller ikke jobbet med ham. Vi så det som en god mulighet da vi trengte en spiller, sa Lars Lagerbäck til pressen da.

Les også

For Kristoffer Ajer gikk veien til landslaget gjennom et akademi. Bør flere nordmenn gjøre som ham?

Vil ha flere muligheter

I dag kan altså nordmannen med pakistanske foreldre få sin debut med det røde, hvite og blå flagget på brystkassen. Det har alltid vært drømmen for den tidligere Vålerenga-spilleren.

– Det har alltid vært det norske landslaget jeg har ønsket å spille for. Jeg har vokst opp i Norge, det er her jeg har bygd opp fotballkarrièren min. Derfor er jeg glad for å være her nå, jeg håper jeg kan bidra med noe, forteller han.

Zahid har vært en meget viktig spiller i sin kypriotiske klubb denne sesongen. Han har scoret 10 mål, og totalt bidratt med 29 målpoeng gjennom sesongen.

Selv om han ikke blir lovet spilletid av landslagssjefen, mener 23-åringen at dette gir en selvtillitsboost.

– Det påvirker selvsagt mentaliteten og motivasjonen. Når du har så lyst til å være med, så gjør det noe når du først får sjansen. Det er motiverende og kjempekult. Det gjør noe med viljen til å stå på og fortsette å gjøre gode prestasjoner når du får sånne muligheter, sier Zahid og legger til:

– Jeg håper jeg får flere muligheter fremover.

Les mer om

  1. Ghayas Zahid
  2. Landslag
  3. Lars Lagerbäck