Manchester United-manageren legger press på De Gea

— Det er på tide av han sier noe om fremtiden.

SNAKK UT, DAVID: United-sjef Louis van Gaal ber David de Gea dele sine planer for fremtiden. Keeperen, som har ett år igjen av kontrakten med Manchester United, ryktes å ønske seg en overgang til Real Madrid.
  • Torgrim Gotland Bakke

Situasjonen rundt David De Geas fremtid i Manchester United har preget nyhetene rundt klubben de siste ukene, og vil antagelig gjøre det en god stund fremover. Spanjolen har ett år igjen av kontrakten med Manchester United, og skal være øverst på ønskelisten til Real Madrid.

United-manager Louis van Gaal har svart på spørsmål om De Geas fremtid i mange uker, og etter sesonges siste ligakamp mot Hull var saken den samme. Men nå henviser treneren spørsmålene til hovedpersonen selv.

— Det er på tide at De Gea sier noe om fremtiden. Jeg kan ikke si noe om det. Det er på tide at han sier noe, sier van Gaal ifølge Marca.

Tror keeperen blir

Manageren snakket også om keeperen, som ble kåret til Årets United-spiller på klubbens egen prisutdeling for kort tid siden, før kampen. Da var nederlenderen optimistisk til at klubben skulle klare å beholde en av verdens beste keepere.

— Jeg tror han blir her, sa van Gaal før helgen, ifølge BBC.

Kun dager i forveien hadde han ikke sett like lyst på saken.

— Jeg ser på hans situasjon og sier til meg selv at han er spanjol og han er keeper på landslaget bak Iker Casillas. Nå er en spansk klubb interessert i å hente han. Han har en kjæreste fra Spania og foreldrene hans kommer til England hver eller annenhver uke. Så det er vanskelig, sa van Gaal etter Uniteds kamp mot Arsenal forrige helg

Rykteflom

I kampen mot Arsenal pådro De Gea seg en skade som gjorde at han måtte byttes ut i andre omgang. Skaden holdt ham også utenfor troppen i årets siste kamp mot Hull, som endte 0-0. Mange spår at hjemmekampen mot Arsenal blir hans siste for Manchester United, og det mangler ikke på rykter om overgangssummer, hvem Real Madrid er villige til å inkludere i en overgang og hvilke spillere van Gaal og United ønsker seg.

Ifølge Sunday Express vil Real Madrid sende Costa Ricas landslagskeeper Kaylor Navas motsatt vei hvis De Gea selges til Manchester United. Det skriver Daily Mirror. Spillere som Fabio Coentrao og, ikke minst, Gareth Bale har også blitt koblet til en slik avtale.

Ryktene vil fortsette og florere inntil den spanske keeperens signatur settes på en kontrakt. Men om det blir en forlengelse med Manchester United eller en avtale med Real Madrid gjenstår å se.