Fotball

- Trist at Mjelde gir seg

<p>Stabæk-trener Jan Jönsson håper å ta gullet med seg «hem» etter kampen i Bergen i dag.</p><p><strong>DIREKTE KL.20: <a target="_blank" href="/stat/index.jsp?service=kampendirekte2008&amp;matchId=258431&amp;seasonId=default&amp;refId=default&amp;vm=false#258431">Brann — Stabæk</a></strong></p>

BEKKESTUA 20080929: Stabæks trener Jan Jönsson ettereliteseriekampen mellom Stabæk og Molde på Nadderud stadion mandag kveld. Kampen endte 4-0.Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX Foto: Solum, Stian Lysberg

 • Øystein Vik

LES OGSÅ: — Stabæk minner om oss

Tre Stabæk-spillere - Jon Knudsen, Jon Inge Høiland og Henning Hauger - startet landskampen mellom Norge og Nederland onsdag. Ingen Brann-spillere var på banen. I fjor ble Brann seriemester, i år blir Stabæk seriemester dersom de vinner mot Brann i kveld. Et tronskifte har funnet sted.

- Brann fikk nok en reaksjon på fjoråret. De har spilt noen gode europacupkamper, men ellers har sesongen vært en nedtur, sier Jan Jönsson.

— Vi lærte en del i fjor. Vi er blitt mer stabile forsvarsmessig, blant annet slipper vi inn færre mål på dødball. Samtidig er vi blitt mer balansert som lag, og vi har utviklet angrepsspillet vårt, sier Stabæk-treneren.

- Spesielt med Bergen

Jönsson ledet Stabæk til sølv i fjor. Tre kamper før slutt leder Bærums-laget serien seks poeng foran Fredrikstad, samtidig som de har 20 plussmål å gå på. Det betyr at en Stabæk-seier i kveld i praksis vil sikre seriegullet. Dersom Fredrikstad samtidig avgir poeng hjemme mot Viking, kan heller ikke teorien frata Stabæk mesterskapet.

— Vi har en positiv følelse i laget. Bare det å komme til Bergen og møte Brann er spesielt. Når vi kan ta gull er det ekstra spesielt, sier Jönsson. Han forventer et Brann-lag som er revansjesugne etter 2-3-tapet i Molde.

- Det er nok et viljesterkt Brann vi kommer til å møte. De fikk en smell sist som de nok ikke er fornøyde med, sier Jönsson. Selv er han også revansjesugen.

— Vi har gjort flere gode kamper mot Brann uten å få uttelling, blant annet den i Bergen i fjor (3-0 til Brann, red.anm.), sier Jönsson.

Ser mot fremtiden

At Mons Ivar Mjelde gir seg som Brann-trener etter sesongen, synes Jönsson er vemodig.

- Det er litt trist. Det ser ut som om de er enige i det, og Mjelde kjenner selv at det må være slik, men det er trist, sier Jönsson om sin kollega.

— Når man nettopp hadde forlenget slik Mjelde og Brann hadde gjort, vet man at klubben og treneren hadde ambisjoner om et lengre samarbeid, sier Jönsson.

Nå blir Stabæk-treneren nevnt som en av Mjeldes mulige arvtakere. Men Jönsson - som har kontrakt med Stabæk ut 2010 - ser for seg en fremtid med «De Blaa».

— Vi er der vi vil være med nytt stadion, og vi er i ferd med å bli en stabil topp-fire-klubb slik vi har ambisjoner om å være. Vi har akkurat fått et fint avslutningsår på Nadderud med europacup og en god prestasjon i serien.

— Er du motivert for å bygge et nytt lag med Stabæk dersom flere spillere forsvinner, deriblant Nannskog?

— Slik får det bare vært. Vi kan ikke være avhengige av enkeltspillere, sier Jönsson.

Selv om Stabæk har seriegullet i lommen allerede, tar ikke Jönsson av.

- Vi er sammenfattet, kloke og inspirerte til å gjøre en god kamp mot Brann, sier svensken.

 1. Les også

  - Stabæk minner om oss

 2. Les også

  Disse skapte suksessen

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt302631103327181
2Molde30202877364162
3Vålerenga301510551331855
4Rosenborg30157850351552
5Kristiansund301212657451248
 • Champions League-kvalifisering
 • Europaliga-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Les mer om

 1. Eliteserien

Relevante artikler

 1. FOTBALL
  Publisert:

  - Verdige mestere

 2. FOTBALL
  Publisert:

  - Stabæk minner om oss

 3. FOTBALL
  Publisert:

  Jönsson hyller matchvinneren

 4. FOTBALL
  Publisert:

  - Seier viktig inn <br/> mot neste sesong

 5. FOTBALL
  Publisert:

  Året etter gull er stort sett bare tull

 6. FOTBALL
  Publisert:

  Endelig mål for Huseklepp