- Glimt-direktøren må jo ha trodd at «Ibba»-budet var en tastefeil

Bodø/Glimt-supporterne tror ikke savnet etter Ibba Laajab blir stort og mener 2015 blir ungguttenes sesong.

SOLGT TIL KINA: Bodø/Glimt må klare seg uten sin toppscorer Ibba Laajab (i midten) i år.

Jonas Klingan, Erlend Osnes og Jørun Johansen skal skrive om Bodø/Glimt i år.

Slik vurderer de Glimt før sesongen.

Slik svarte de på Aftenpostens spørsmål om laget i sitt hjerte:

— Hvilke forventinger har dere til Glimt i år?

*** LES OGSÅ: Alt om Aftenposten Supporter**

Erlend Osnes er Bodø/Glimt-supporter og Aftenposten-skribent.

— Vi forventer at de berger plassen, at det blir oppturer og nedturer – og at det blir ungguttenes sesong. Vi håper at laget blir blant topp ti – for det mener vi er realistisk. Men vi kan også ta sølv, altså – for det er slik Bodø/Glimt er. Vi har aldri vært en sånn middelhavsfarer. Det er drama – om det er hat eller elsk. Og vi skal vinne alt på Aspmyra – «Fort Aspmyra» skal gjenreises – og vi skal slippe inn færre mål. Det ble altfor mange baklengsmål i fjor. *** SAMLESIDE: Les alt våre Glimt-supportere skriver om Glimt her**

- 13.-plass i fjor – blir det en ny kamp for å unngå nedrykk?

Jørund Johansen er Bodø/Glimt-supporter og Aftenposten-skribent.

— Nei, det blir topp ti. Vi har et år med erfaring nå, og mange unge kommer til å ta steget opp. - Bodø/Glimt har mistet Ibba Laajab til kinesisk fotball. Hvordan kommer det til å prege laget?

— Det er jo fantastisk. Ingenting vondt ment om Ibba, men fem millioner for han – det er jo et ran. Han gjorde en jobb på Myra, han var tidvis god, han gjorde endel rare valg, men vi var ikke så lei oss da han ble solgt. Se for deg øynene til direktøren da de fikk det budet på fem millioner – han må jo ha trodd at noen hadde tastet feil eller gjort en kommafeil. Vi tror laget er tjent med at Ibba dro, for det var litt mye irritasjon knyttet til hans prestasjoner. For all del, han hadde noen kjempeflotte scoringer, men alt i alt kommer det til å gå bra uten ham.

- Hvem skal vi se opp for i Glimt i år?

Jonas Klingan er Bodø/Glimt-supporter og Aftenposten-skribent.

— Ulrik Saltnes, Morten Ågnes Konradsen og Ulrik Reinaldo Berglann. De kommer til å slå til – og de må slå til. - Hvilken motstander elsker dere å slå?

— Tromsø! Og Rosenborg. Det der at Tromsø kaller byen sin for Nordens Paris … Paris? Har de drukket? Det er en by i Troms, ikke noe mer. Det er ikke en dårlig by, men det er ikke Paris. Ro dere ned, Tromsø.

- Hvem vinner serien?

— Molde. De hadde et overlegent lag i fjor som har fått lov til å bli enda bedre. De har et vilt spisspar i Ola Kamara og Mushaga Bakenga. Ole Gunnar Solskjær brakte med seg en fotballkultur som går på det med profesjonalitet, og så har de Kjell Inge Røkke som skufler inn penger. Og hvem er det som ikke vil spille for Molde – der de kan få både penger og trofeer? Fotballspillere i dag … Det er få som spiller for drakten.

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt109102992028
2Brann1062221101120
3Tromsø9522118317
4Molde105142415916
5Lillestrøm95131614216
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk