Fotball

Skullerud: - Jazzuka blir ei fin fotballuke

Mesterliga-trekningen ga Molde ny hjemmekamp i jazzuka.

NY JAZZKAMP: MFK-trener Tor Ole Skullerud visste lite om lagene Molde kan møte i mesterliga-kvalifiseringen. Han var mest fornøyd med at MFK kan legge en ny hjemmekamp til jazzuka.
  • Martin Brøste

MOLDE: I går ble mesterligaens første to kvalifiseringsrunder trukket. MFK går inn i andre kvalik-runde, og skal møte vinneren av oppgjøret mellom FC Pyunik (Armenia) og SS Folgore (San Marino).

Tor Ole Skullerud innrømmet etter trekninga at han har nesten ingen kunnskap om de potensielle motstanderne.

– Jeg må være så ærlig å si at jeg ikke kjenner lagene i det hele tatt. Jeg kjenner heller ikke ligaene noe særlig, men vet at Armenia er en god fotballnasjon. De har et godt landslag, sa Skullerud.

Les også

Molde til Armenia eller San Marino

Fordel å se lagene. MFK-treneren var glad for at de får sjansen til å se lagene i aksjon før møtet med Molde.

– Jeg ser klare fordeler ved at vi får sett de to kampene. Det gjør at vi skal være godt forberedt. Vi ville uansett sett på motstanderen, men da hadde det fort blitt i treningskamper siden de fleste europeiske ligaer er i ferie nå, sa Skullerud.

Tre kamper i jazzuka

Molde spiller både borte og hjemme for å komme videre til tredje kvalifiseringsrunde. Da blir MFK useedet og kan vente seg tøffere motstand.

Hjemmekampen blir spilt tirsdag 14. juli eller onsdag 15. juli — altså i jazzuka. MFK møter Haugesund fredagen før, og Bodø/Glimt lørdagen etter. Det betyr at fotballfrelste kan vente seg hele tre MFK-kamper på Aker stadion i jazzuka.

– Det betyr at det blir en feiende flott jazzuke for supporterne i Molde. Tre hjemmekamper med byen stappfull av folk liker vi. Sånn sett må oppsettet være strålende for en fantastisk fotballuke, fortalte Skullerud.

Returkampen blir spilt tirsdag eller onsdag uka etter.

Optimist

– Vi har et klart og tydelig mål om å komme oss inn i et gruppespill, fortalte Skullerud bestemt.

Norske lag i europacuper har det imidlertid ikke vært for mange av de siste sesongene.

– Vi kan godt skylde på marginer og brente straffespark, men jevnt over må vi bare se oss sjøl i speilet. Norske lag har ikke vært i nærheten av å ha vært gode nok de siste åra. Men jeg er optimist for at vi skal få til noe i år, fortalte Skullerud.

Les også

  1. «Morten Harket, Edvard Munch, Henrik Ibsen. Your team took a helluva beating»

  2. Her er de norske lagenes motstandere i Europa

  3. Disse kan Molde møte i Champions League

Les mer om

  1. Champions League
  2. Molde FK
  3. FC Pyunik