Fotball

TIL-spiller fikk ikke i seg mat på en uke

To biter kylling i på ferietur i Spania sendte Lasse Nilsen på sidelinja i lang tid. Nå er han på full fart tilbake.

Lasse Nilsen.
 • Rune Robertsen
  iTromsø

ALFHEIM : 12. juli kom den 20 år gamle backen inn en drøy halvtime før slutt mot Start på stillingen 1–1. Han brukte ikke mange minutter på å markere seg, og på et av sine mange raid opp langs venstrekanten slo han et godt innlegg som ble styrt i mål av en Start-forsvarer. Nettkjenningen ble avgjørende i kampen, og dermed vant TIL 2–1. For øvrig sist gang Gutan tok tre poeng.

– Jeg var ikke fast på laget, men fikk regelmessige innhopp, samt noen kamper fra start, og var godt i flyten, sier Nilsen.

Matforgiftet

Uka etter reiste Nilsen på ferie sammen med kjæresten til spanske Benidorm for å lade opp til det som skulle være en god høstsesong for hans del. Det gikk ikke helt etter planen.

– Dagen før vi skulle reise hjem spiste jeg noe dårlig kylling på en restaurant. Selv om jeg bare fikk i meg to biter var det nok. Jeg merket ingenting før jeg var på første trening dagen etter jeg kom hjem, sier Nilsen.

Da var datoen 21. juli, fem dager før Odds BK ventet i Skien.

– Vi hadde trening på kvelden, og kjente på kroppen at det var noe galt. Etter treningen satt jeg hjemme og frøs og skalv. Da trodde jeg det bare var en vanlig influensa. På natta ble jeg enda dårligere, og dro til TIL-legen (Jorid Degerstrøm red.anm.).

Der fikk Nilsen konstatert matforgiftning.

– I en uke etterpå fikk jeg så vidt i meg noe næring. Kun væske. Det var dager der jeg kun lå hjemme og ikke klarte å gjøre noe som helst.

Konsekvensen var at kiloene rant av den 20 år gamle Andværingen som er i sin andre sesong som A-lagsspiller for TIL.

– Jeg gikk ned fem kilo. Og for meg som normalt ligger på tett opp under 70 er det mye. Det tar tid å bygge seg opp etter noe slikt. Jeg kunne langt fra bare hoppe rett i vanlig trening igjen, sier Nilsen.

Like fullt var han på banen bare halvannen uke senere da TIL hadde det fatale 0-6-tapet mot Strømsgodset. I ettertid viste det seg at Nilsen var langt fra i slag til å være innpå i den kampen.

– Jeg har i tiden etter sykdommen med unntak av Godset-kampen matchet meg forsiktig gjennom spill i TIL 2. Jeg har heller ikke vært i troppen på A-laget, og har ikke hatt noe der å gjøre. Det har tatt tid å få kroppen på rett kjøl i etterkant, sier Nilsen ærlig.

Snart tilbake

Nå merker han at formen nesten er der den var før sykdomsavbrekket.

– I den forrige og denne uka føler jeg meg i bra slag igjen. Tiden før det har vært frustrerende. Ønsket om å bidra til at klubben skal berge plassen er stort hos meg, sier Nilsen.

Trolig kommer helgas kamp mot Stabæk for tidlig, men 20-åringen tror han blir klar til Aalesund-kampen om halvannen uke.

– Jeg har hatt god dialog hele veien med trenerteamet og legen, og vi har blitt enige om at jeg skal ikke stresse sykdommen for mye, sier Nilsen.

Onsdag avslørte TILs sportssjef Svein-Morten Johansen til iTromsø at klubben ønsker å forlenge avtalen med Nilsen i høst.

– Disse signalene setter jeg stor pris på, sier backen.

Nyansatt assistenttrener Lars Petter Andressen mener Nilsen kan bli en viktig brikke i høst.

– Lasse begynner å komme tilbake i veldig god form, og er nesten tilbake der han var i vår. Han blir helt sikkert en som vil kjempe om spilletid utover høsten, sier Andressen til iTromsø.

Les også

 1. Hyller TIL-talent etter kalasseier: - En fantastisk fotballspiller

 2. Peter (19) briljerte da TIL herjet med Vålerenga: - Helt nydelig!

 3. Ondrasek: - Selvfølgelig er jeg ikke fornøyd

Eliteserien

SVUTMP
1Lillestrøm1283124111327
2Molde1181222111125
3Viking136342417721
4Strømsgodset126242020020
5Bodø/Glimt115422214819
 • Champions League-kvalifisering
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Les mer om

 1. Eliteserien
 2. Tromsø IL