- Jeg har gjort mye rart i min ungdom, men aldri fått rødt så raskt før

Rolf Daniel Vikstøl fryktet seieren glapp da han ble utvist etter bare fire minutter på banen.

-Jeg kommer i høy fart og det er farefullt spill, innrømmer Rolf Daniel Vikstøl som ble utvist etter bare fire minutter på banen i 2-1-seieren mot Tromsø.

KRISTIANSAND (fvn.no): Men selv med ti mann i drøyt ti minutter klarte Start å dra i land en 2-1-seier mot Tromsø.

— Selvfølgelig var jeg redd for at det skulle ødelegge. Men det er veldig mye deiligere å stå her med seier enn tap på grunn av den taklingen. Det var godt å se at ikke det kortet ble avgjørende, sier Rolf Daniel Vikstøl til Fædrelandsvennen.

Han skulle gjøre comeback etter skadeavbrekk da rundt 15 minutter gjensto og med sine defensive fibre trygge 2-1-ledelsen. Men da Gjermund Åsen fintet seg elegant forbi flere Start-spillere, tok Vikstøl fart og feide teknikkeren over ende med ei real grisetakling - etter kun fire minutter på banen.

LES OGSÅ:

|

Les også

Lokal unggutt best da Start tok sesongens andre seier

— Dommeren gjorde riktig

Dommer Rohit Saggi fra Drafn dro resolutt opp det røde kortet av lomma.

— Jeg har gjort mye rart i min ungdom, men aldri fått rødt så raskt før. Men det var veldig glatt utpå her, og jeg fikk ekstrem fart i taklingen. Det var ikke fordi jeg var ekstra tent, det var bare ei ekstremt tøff takling. Jeg tror nok dommeren gjorde riktig, sier forsvarsspilleren.

Han har lenge gått under det noe tvilsomme klengenavnet "Røde-Rolf" etter flere røde kort tidligere i karrieren.

- Absolutt ikke en av våre bedre kamper

— Det navnet har vært oppskrytt. Det er mange år siden mitt forrige rødt kort, sier Vikstøl - som dog har fått en rekke gule kort de siste årene.

Han gledet seg over tre poeng, Starts andre seier på de tre siste kampene.

— Det er bra at vi klarer å snu det etter å ha kommet under. Men vi spiller ikke fint selv om vi har mer kontroll i andre omgang. Det var absolutt ikke en av våre bedre kamper, men vi vinner, og det er det viktigste, sier Vikstøl - som nok må belage seg på et par kampers suspensjon etter sin sugende takling.

- Gjorde de grepene vi måtte

Start-trener Steinar Pedersen opplevde det røde kortet slik:

— Rolf Daniel kommer bakfra i en voldsom fart. Han er nok også på ballen, men det blir voldsomme reaksjoner også. Det er kjipt for Rolf og for oss at vi havner i den situasjonen når han nettopp er kommet inn, sier Pedersen.

— Fryktet du tap der?

— Nei, det gjorde jeg ikke, men vi gjorde de grep vi måtte. Robert Sandnes skulle kommet inn uansett, men i en annen posisjon. Så trekker vi Lars-Jørgen (Salvesen) ned på banen mens Dennis (Antwi) jobber som bare rakkeren på topp. I dag klarer vi å håndtere kampsituasjonen slik den ble. Det er veldig bra at vi viser at vi ønsker å ta tilbake Sør Arena som en solid og trygg hjemmearena, sier Pedersen.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde23183254213357
2Lillestrøm23135540241644
3Rosenborg23127449311843
4Bodø/Glimt23126556302642
5Vålerenga23123842321039
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk