Fotball

«TIL må gjøre et forsøk på å hente denne Glimt-spilleren nordover»

Disse fem Glimt-spillerne bør TIL vurdere foran 2017-sesongen.

GLIMT-SPILLERE: Trond Olsen (til venstre), Fitim Azemi, Mathias Normann og Martin Bjørnbak. Foto: NTB scanpix

 • Øyvind Sivertsen
  iTromsø

TROMSØ/BODØ: Den ene stoltheten fra nord berget plassen, mens den andre rykket ned. Det betyr at TIL – om de vil – har muligheten til å hente en eller flere gode spillere fra Bodø foran neste sesong.

På supporternivå er forholdet mellom klubbene ganske kjølig, men mellom klubbene er det ganske bra. Overganger mellom Glimt og TIL har skjedd før, som for eksempel Tom Høgli i 2007, mens Glimt fikk låne Karim Essediri da TIL var nede i 1.-divisjon i 2002.

Les også

Flovik om 2017: - Mål om minst 40 poeng og 10 hjemmeseirer

Her en liste på fem spillere som TIL bør vurdere fra Bodø:

1) Fitim Azemi

TIL mister Sofien Moussa, noe som har vært klart i mange måneder. Christer Johnsgård får nok heller ikke ny kontrakt. Derfor går jeg sterkt ut fra at sportssjef Svein-Morten Johansen allerede har en liste med flere spisser som mulige forsterkninger foran sesongen 2017. Det vil overraske meg stort om ikke Fitim Azemi er på den listen. Med sine 11 eliteseriescoringer ble han nummer tre på toppscorerlisten denne sesongen.

Han er nok ikke noen «Moussa-type», men Azemi har såpass store kvaliteter at her må TIL gjøre et forsøk på å få han nordover. 24-åringen er Oslo-gutt, og bryr seg neppe veldig mye om rivaliseringen Glimt vs. TIL.

2) Mathias Normann

Lofotværingen er årets beste Glimt-spiller. En solid midtbanespiller med allround-egenskaper. 20-åringen er både en kriger (syv gule kort i serien) og en ballsentral. Foran neste sesong tror jeg Ulrik Yttergård Jenssen blir dyrket som stopper, noe som igjen vil åpne opp for en ledig plass på midtbanen.

3) Martin Bjørnbak

En tøff stopper som har vært på TILs handleliste flere ganger før. Skulle egentlig til Nordens Paris samtidig som Thomas Drage i 2010, men Bjørnbak valgte den gang å bli i Stålkam, før han gikk til Glimt. Siden den gang har ranværingen spilt for Haugesund og Glimt på nytt. 193 centimeter høye Bjørnbak har også offensive kvaliteter i et meget tungt skuddbein. TIL forlenger neppe med Henrik Gjesdal. Derfor trenger man en ny forsvarsspiller inn foran neste sesong.

4) Trond Olsen

Lyngsværingen har vært diskutert i TIL ved flere tilfeller og hadde for eksempel den berømte kaffekoppen med Steinar Nilsen – den gang sportsjef – i 2006. Men Olsen ble den gang for dyr. 32-åringen har denne høsten skuffet mange i Bodø, men totalt sett har han faktisk hatt en bra sesong med 14 målpoeng (seks scoringer og åtte assists) i eliteserien. Det er få som liker Olsen blant Alfheim-publikummet, men hvis man legger det til side: Det er ingen tvil om at venstrekanten har kvaliteter som TIL har bruk for.

5) Morten Konradsen

Lillebroren til Anders Konradsen i Rosenborg. Konradsen ble nylig tatt ut på det nye U21-landslaget sammen med Mikael Norø Ingebrigtsen, Runar Espejord og Jostein Gundersen.

Midtbanespilleren har slitt litt med skader og har bare startet en eliteseriekamp i år. Er blitt 20 år og kunne kanskje hatt godt av en miljøforandring? Glimt har også en lovende spiller i 18-åringen Patrick Berg. Onkel Runar Berg hadde et brukbart år i TIL i 1991, men Patrick har kanskje godt av å spille fast for et Glimt-lag som jager opprykk i 2017.

 1. Les også

  TILs styreleder: Endring i ledelsen er ikke et tema

 2. Les også

  Perfekt TIL-avslutning for Moussa

Les mer om

 1. Eliteserien

Relevante artikler

 1. FOTBALL

  Rosenborg-børsen: Nå var han sjefen

 2. FOTBALL

  VIF-spiller klar for Tromsø

 3. FOTBALL

  Glimt-Azemi: – Jeg hater ikke Tromsø

 4. FOTBALL

  Han erstatter suspenderte Gyasi i startelleveren til AaFK

 5. FOTBALL

  Åpenhjertig TIL-spiss snakker ut om utenlandsoppholdet som endte i et mareritt: – Det tyngste var at jeg var alene

 6. FOTBALL

  Har scoret ti mål på én uke: Vålerenga med ny målfest