Fotball

FA avslører: Disse ordene fikk Mourinho suspendert

Jose Mourinho hevdet sin uskyld etter dommerutbruddet mot West Ham. Det fikk FA til å offentliggjøre dommerrapporten.

DISPUTT: Jose Mourinho er utestengt èn kamp for det han skal ha sagt mot dommer Jonathan Moss (t.v.) i pausen mellom West Ham og Chelsea.
  • Eirik Grønning

Chelsea-manageren havnet nok en gang på kant med dommerne og det engelske fotballforbundet (FA) da han skal ha forsøkt å ta seg inn i dommergarderoben ved pause i 1-2-tapet mot West Ham for to uker siden.

Mourinho ble ilagt en kamps karantene for opptrinnet og får ikke lov til å oppholde seg på stadion når et hardt presset Chelsea-lag gjester Stoke lørdag kveld.

Les også

  1. Suspendert Mourinho i knallform: - Kanskje jeg ser kampen på iPaden

  2. Mourinho straffes etter uønsket pausebesøk hos dommeren

— Språkbruk noen kan finne støtende

– Du kan nok forestille deg at det ikke er lett. Du kan nok forestille deg hvordan jeg har det, sa Mourinho på en pressekonferanse fredag ettermiddag.

Der bedyret han sin uskyld, men mente en anke ikke ville føre frem.

– Stadionnekten har sammenheng med to ord, to klager fra meg. Jeg kan se for meg at i fremtiden får vi mange managere med stadionutestengelser. De burde henge sammen med noe som er veldig alvorlig, sa 52-åringen syrlig om det engelske fotballforbundets straffeutmåling.

Det fikk FA til å legge ut en full rapport på bakgrunnen for utestengelsen og boten på rundt 500 000 norske kroner.

— Vi gjør oppmerksom på at det inneholder språkbruk som noen kan finne støtende, skriver FA på sine hjemmesider.

Dommerrapporten offentliggjort

José Mourinho (markert med rød ring) ble sendt på tribunen mot West Ham. Angivelig fordi han prøvde å bryte seg inn i dommergarderoben i pausen.

Ifølge rapporten kommer karantenen som følge av at Mourinho nektet å forlate dommergarderoben, i tillegg til å ha brukt svært nedlatende språkbruk mot dommer Jonathan Moss, som like før pause hadde gitt Chelseas Nemanja Matic sitt andre gule kort for en felling av Diafra Sakho.— Da jeg og mine kolleger gikk av banen og inn i tunnelen ved pause, ventet en tydelig opphisset Mourinho på oss og begynte aggressivt å spørre om avgjørelsene fra 1.omgang.

Slik starter dommer Moss’ rapport om situasjonen.

— Han spurte meg om en takling, en offsideavgjørelse og en klarering ved mållinjen og jeg ga ham korte svar. Etter dette spurte jeg ham om å forlate dommergarderoben, men han nektet. Jeg spurte igjen, han nektet igjen. Da ba jeg om assistanse fra West Hams sikkerhetssjef for å få eskortert ham fra rommet. Ved dette punktet ble han svært aggressiv, skriver Moss.

Her er ordene som trolig fikk ham suspendert

Det var ved dette punktet ordene som trolig sørget for utestengelsen fant sted i garderoben.

— Han ropte «dere faens dommere er svake. Wenger (Arsene Wenger, Arsenal-manager journ. anm.) hadde rett om deg. Du er forbanna svak.» Da fikk han beskjed om å ikke møte opp på benken i 2.omgang, skrev Moss i dommerrapporten.

Fotballforbundet viste også til tre andre vitneforklaringer som underbygget dommerens opplevelse av situasjonen. Dermed må den hardt pressede Chelsea-manageren holde seg helt unna Britannia stadium i kveld.

- Kanskje jeg dropper å se kampen

Regjerende Chelsea ligger på 15.plass i Premier League, med elleve poeng på like mange kamper – og har kun vunnet én av sine siste fem seriekamper. Det har fått engelske og internasjonale medier til å spekulere om Jose Mourinho kan være på vei ut av portene på Stamford Bridge. Et tap mot tabellnabo Stoke gir kritikerne mer vann på mølla.

Mourinho fikk likevel et lite pusterom da Willians lekre frispark sikret 2-1-sier mot Dynamo Kiev i Mesterligaen i midtuken.

På fredagens pressekonferanse fikk Mourinho spørsmål om hvordan han skulle følge lørdagens kamp.

— Jeg har ingen planer (om å se på). Kanskje sitter jeg med iPaden. Kanskje ser jeg ikke kampen i det hele tatt. Kanskje blir det livescore? Kun resultatene, sa Mourinho.

Premier League

SVUTMP
1Manchester City1511223292335
2Liverpool15104144123234
3Chelsea1510323592633
4West Ham United158342819927
5Tottenham Hotspur148151617-125
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Engelsk fotball
  2. Premier League
  3. Stoke City FC
  4. José Mourinho