Fotball

Eliteseriespillere får karantene for brutaliteter dommerne aldri så

En spiller fra Start og en fra Kristiansund har i ettertid fått karantene for å ha slått motspillere fra henholdsvis Rosenborg og Brann.

Aliou Coly (til venstre) og Damion Lowe er begge i ettertid straffet av disiplinærutvalget for angrep på motspillere. Coly fikk tre kamper, mens Lowe er utestengt i to kamper. Foto: NTB scanpix

 • Kurt B. M. Haugli
  Kurt B. M. Haugli
  Journalist

To spillere i Eliteserien er dømt i ettertid til utestengning etter å ha slått til en motspiller.

Det er forklaringer, dommerrapporter og videotitting som har ført til at Aliou Colys albue i tinningen på Branns Taijo Teniste i kampen mot Brann (11. november) nå får et etterspill.

Les også

NFF gransker Lowe-situasjonen

Kristiansund-spiller Coly får nå tre kampers karantene.

«Albuen traff hodet til Teniste med stor fart og kraft. Det er på det rene at ingen i dommerteamet så den aktuelle episoden», heter det i beslutningen fra disiplinærutvalget i NFF.

Les også

Episoden under RBK-kampen vakte sterke reaksjoner: Nå krever NFF forklaring

Slag mot Meling

Start-spilleren Damion Lowe får to kampers karantene for sitt «overfall» på Rosenborg Birger Meling i kampen 11. november.

« I oppgjøret brukte Lowe armen til å slå mot Rosenborg-spiller Birger Meling. Slaget traff Meling i ansiktet. Det er på det rene at ingen i dommerteamet så den aktuelle episoden» heter det i domsslutningen fra disiplinærutvalget.

– Når Lowe er uaktsom og faktisk ender opp med å slå motspilleren i ansiktet, må han ta konsekvensen av det, skriver de i sin domsslutning.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde32109367
2Bodø/Glimt32107257
3Rosenborg31208355
4Vålerenga31115324
5Tromsø311146-24
 • Champions League-kvalifisering
 • Europaliga-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Les mer om

 1. Eliteserien
 2. IK Start
 3. SK Brann
 4. Kristiansund BK
 5. Rosenborg BK