Fotball

Tafatt Start tapte fortjent

Sørlendingene ble rundspilt og tapte 0-2.

Starts Daniel Aase (t.h.) og Peter Orry Larsen i duell. Foto: NTB scanpix

  • Nicolai Olsen
    Fædrelandsvennen

ÅLESUND (fvn.no): Start klarte målet om å holde nullen til pause. Da den røk i starten av 2. omgang, klarte ikke sørlendingene å svare.

— Vi hadde god kontroll i 1. omgang, men det første målet gjorde at vi fikk dårlig struktur i laget. I dag var vi ikke gode, sier Start-trener Mons Ivar Mjelde til C More etter søndagens kamp.

Aalesund skapte 1. omgangs eneste sjanse da et innlegg gikk gjennom alle og traff stolpen midtveis i omgangen. Bortsett fra det var de første 45 minuttene et eneste, langt gjesp.

Assist og mål

Men etter pause løsnet det, og det var Aalesund som skapte det som var verdt å nevne.

Jo Nymo Matland slo et utsøkt innlegg bak Starts forsvar. Det dukket Aron Elis Thrandarson opp og stanget vertene i føringen.

Start, som var gode defensivt før pause, var da ikke lenger til å kjenne igjen. Da timen var passert kunne de takke sisteskansen Håkon Opdal for at det ikke sto 2-0 til Aalesund. Leke James fikk stå helt alene på bakre stolpe, men et tigersprang av Opdal gjorde at det fortsatt bare sto 1-0 til vertene.

Men ikke lenge etter var Opdal særdeles irritert over sin egen innsats. Igjen var det Jo Nymo Matland som var sterkt involvert da han skjøt et frispark over muren og mot det såkalte «keeperhjørnet». Opdal fikk en hånd på ballen og forlenget skuddet i krysset. Og reaksjonen til Starts keeper tyder på at han burde gjort det bedre.

Over fire timer siden sist scoring

Aalesund fortsatte å spille ball i hatt med sørlendingene og var nærmere 3-0 enn Start var redusering.

Mot slutten av kampen fikk de for dagen kledd i blått og hvitt noen skuddforsøk mot målet til AaFK, men ingen av dem klarte å finne veien til nettmaskene bak Sten Grytebust.

Dermed endte det med en fullt fortjent 2-0-seier til Aalesund. Start taper dermed sin tredje strake kamp, og har ikke scoret mål siden det 19. minuttet mot Tromsø 12. juli – det over fire timer med fotball siden.

Start blir stående med sine 19 poeng, og ligger nå på plassen over kvalifiseringsplass – tre poeng ned til Mjøndalen som ligger under streken. Neste helg møter sørlendingene Bodø/Glimt på hjemmebane.

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt86112061419
2Molde852121101117
3Kristiansund750275215
4Rosenborg84222013714
5Vålerenga83321412212
  • Champions League-kvalifisering
  • Europaliga-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Eliteserien
  2. Aalesunds FK
  3. IK Start