Fotball

Helland: - Slike «trusekamper» er deiligst å vinne

— Skrekk og gru, tenkte RBK-vingen om starten av andre omgang mot Sandefjord.

 • Ole Kristian Sagbakken
 • Sjur Magnus Bergstrøm

SANDEFJORD — ROSENBORG 1-2

SANDEFJORD (adressa.no): Lekestue i 45 minutter. Griseheldig som fortsatt ledet da det var spilt 25 minutter av 2. omgang. Og brukbar kontroll igjen de siste 20 minuttene.

Slik kan RBKs kamp mot tabelljumboen svært enkelt oppsummeres.

Les også

Kåre etter dramaet: - Ble tettere enn jeg ønsket

For der alt var fryd og gammen i «kontringsbonanzaen» som ga to mål tidlig, og som alle trodde skulle fortsette kampen ut, ble RBK-erne tatt kraftig på senga av et aggressivt Sandefjord etter pause.

Og Pål Andre Helland, som serverte Tobias Mikkelsen før 0-1-scoringen, valgte ikke å pakke inn noe som helst etter kampen:

— Vi kjører over dem før pause. De henger ikke med i det hele tatt. Men de første 20 av 2. omgang.... O skrekk og gru, sier Helland, og fortsetter:

— De tok oss litt på senga, og var gode. Mens vi senket oss og ble dårligere. Så får vi kontrollert oss inn de siste 20 minuttene, og vinner fortjent.

Les også

Drømmestart reddet Rosenborg mot bunnlaget

— Sterk prestasjon

Helland er etter hvert kjent for å ha sine egne begreper om ting i og utenfor fotballen. Søndag kveld kom det et nytt:

NYE BEGREPER: Rosenborgs Pål André Helland kalte sliteseieren mot Sandefjord en «trusekamp». Her på vei opp i hodeduell med hjemmelagets Eirik Lamøy.

— Det er slike «trusekamper» som er deiligst å vinne. Å ta med seg poengene på dager hvor det klabber for oss. Jeg synes det også sier en del om prestasjonen vår. På dager hvor alt sitter, vinner vi uansett. Men når vi tar med oss tre poeng også etter slike kamper… Det er en styrke, forklarer høyrekanten.

Autostrada første 45

Ble det trått for Helland etter pause, var det desto artigere de første 45. For Sandefjords tre-back-system fant ikke ut av RBK-vingene før det sto 0-2. Og da var det for sent. Helland fikk svært store rom å boltre seg i.

— Det var veldig artig å spille kant i starten der. Jeg ble involvert i mye og alle tre angriperne ble involvert i mål. Det er viktig, smiler han.

Les også

 1. Årets første borteseier for Ranheim

 2. Braaten: - Jeg er helt vilt motivert

 3. Rosenborg-spissen: - Jeg kunne tjent fire ganger mer i Russland

Eliteserien

SVUTMP
1Viking86111761119
2Lillestrøm7520134917
3Molde7412137613
4Sarpsborg 086312107310
5Strømsgodset731389-110
 • Champions League-kvalifisering
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Les mer om

 1. Eliteserien
 2. Sandefjord Fotball
 3. Rosenborg BK
 4. Pål André Helland