Northugs tidligere mentor hyller pappa Ødegaard

— Står alltid dedikerte foreldre bak slik suksess.

Skriver han under for Real Madrid blir han en av mange svært gode spillere. Da er det viktig hvor han legger sine egne forventninger, sier Eirik Bertrand Larssen om Martin Ødegaard.
  • Roar Lyngøy

Frem til nå har Martin Ødegaard vært en ener. I Real Madrid blir han en av mange gode.

— Ødegaard må være bevisst på sine egne forventninger.

Det sier mentaltrener Erik Bertrand Larssen. Petter Northug, Martin Johnsrud Sundby og Suzann Pettersen er blant flere norske idrettspersonligheter som har fått bistand fra Larssen.

Martin Ødegaard er Norges nye fotballjuvel, og forventningspresset er stort rundt 16-åringen.

– Først og fremst er det hans egne forventninger som er viktig. Nå kjenner ikke jeg Ødegaard selv, men jeg antar at han alltid har hevdet seg og vært blant de aller, aller beste. Skriver han under for Real Madrid blir han en av mange svært gode spillere. Da er det viktig hvor han legger sine egne forventninger. Forventninger styrer følelser, sier Larssen.

Roser foreldrene

Mentaltreneren håper at Ødegaard er forberedt på hva som venter ham.

– Det er en helt unormal situasjon at en så ung mann signerer for en så stor klubb. Da møter man på utfordringer som ikke er så kjente. Magefølelsen min sier at Ødegaard er en stabil, jordnær og trygg person. Han virker unormalt moden for alderen, og det virker å være trygge folk rundt ham, sier Larssen.

PÅ KAMP: Martin Ødegaard var på plass på Vicente Calderón for å se byderbyet Atlético Madrid - Real Madrid sammen med pappa Hans Erik.

Det er blitt skrevet at faren Hans Erik Ødegaard blir med på flyttelasset til Spania, mens resten av familien blir værende i Norge.– At faren blir med vil nok bety mye, for han forlater jo venner og klassekamerater. Hele støtteapparatet rundt og Real Madrid som klubb er nok veldig bevisste på hva som møter ham, sier Larssen.

Han mener at foreldrene til Martin Ødegaard, og til mange andre toppidrettsutøvere, fortjener mye ros.

– De skal ha stor honnør. Når utøvere gjør det så bra står det nesten uten unntak foreldre bak som har vært veldig oppofrende. Strømsgodset har nok også gjort en kjempejobb, sier Larssen.

– Bare å gripe sjansen

Han gleder seg stort over at Ødegaard ser ut til å bli Real Madrid-spiller.

– Jeg tror at dette går veldig bra. Enkelte har ment at han burde innom en annen klubb som mellomstasjon. Men når sjansen til å signere for Real Madrid byr seg, er det bare å gripe den. Det er inspirerende og fantastisk moro å se at en ung gutt fra det kalde Norge kan klare «det umulige», sier Erik Bertrand Larssen.