Fotball

Hull i nettet førte til målkaos i eliteserien: – Aldri opplevd noe lignende før

Stjernen trodde de gikk opp i 2–0, men så tittet dommeren på video.

Kjetil Martinsen scoret, men fikk målet godkjent først etter to minutters spill.
  • Øystein Jorem
    Journalist Adresseavisen

Det ble kaotisk i midtperioden i eliteseriekampen i ishockey mellom Stjernen og Storhamar i Hamar OL-amfi i kveld.

Mot slutten scoret Storhamars Kjetil Martinsen det han trodde var mål, men kampen fortsatte, skriver Fredriksstad Blad.

  • LEST DENNE? NHL-stjerner har lagt merke til Zuccarellos forvandling

Fra tribunene ble det ropt at det var hull i nettet, men siden kampen var i gang kunne ikke dommeren sjekke før det var blitt en avblåsing i spillet. Dommeren viste ifølge avisen tegn til at han ønsket å se situasjonen på video ved første stopp i spillet.

Det ble det to minutter senere, da Stjernens Hampus Gustafsson sendte bortelaget opp i 2–0. Men etter å ha sett situasjonen på video, dømte dommeren mål til Storhamar, og måtte derfor annullere Gustafssons mål.

– Det som skjer er at vi scorer, men pucken går gjennom målet. Så lenge dommeren ikke ser at det er mål må han vente til neste avblåsning for å sjekke om pucken var inne. Og det går så lang tid at Stjernen faktisk scorer. Men når de gikk tilbake på videoen, ser de at det er mål, sier manager for Storhamar, Mathias Saxrud til Adresseavisen.

– Anspent stemning

Klokken ble satt tilbake, og lagene måtte spille de to siste minuttene av perioden på nytt.

– Stemningen var nok litt anspent. Flere følte nok at de så at pucken var inne og følte seg trygge på det, men når video skal sjekkes så må man avvente litt. Og jeg kan jo tenke meg at det er litt ekstra bittert for Stjernen, som scorer et mål, men får det underkjent, sier Saxrud.

Hullet ble fikset rett etter målet ble godkjent, og manageren sier at nettet trolig vil bli byttet i morgen.

– Nettet sjekkes før hver kamp av både banemannskaper og dommere, men det skjer jo ting i løpet av kampen som gjør at målet blir ødelagt. Jeg har sett det har skjedd i NHL, men har ikke opplevd noe lignende før, sier Saxrud.

Tapte etter straffeslag

Kampen endte 1–1 etter full tid, og kampen gikk derfor til sudden death. Heller ikke i den perioden ble det scoret mål, og kampen måtte avgjøres på straffeslag.

Til slutt avgjorde Eirik Børresen for gjestene, og Stjernen tok de to poengene på Hamar.

– I utgangspunktet er dette en kamp vi skal vinne. Vi skal være et bedre lag og ta med poengene, så det er surt. Vi må ta på oss arbeidshanskene og kjøre på videre, sier Saxrud.

Storhamar ligger på annenplass etter ni omganger, to poeng bak Vålerenga som har en kamp mindre spilt. Stjernen ligger på syvendeplass.

Les mer om

  1. Ishockey