Fotball

Chelsea-direktør bekrefter: - Det var en splid mellom Mourinho og spillerne

Chelseas tekniske direktør, Michael Emanalo, antyder at José Mourinho mistet garderoben.

ADJØ! José Mourinhos andre periode i Chelsea er over.
  • Fredrik Saltbones

Tidligere torsdag bekreftet Chelsea at José Mourinho er ferdig i klubben, bare syv måneder etter at portugiseren kunne juble for et overlegent Premier League-gull.

Mourinho fikk beskjeden etter et styremøtet ved Chelseas treningsanlegg ved Cobham i Sørvest-London torsdag. Ifølge klubben ble partene enige om å skille lag.

Bakgrunn:

Les også

Bekreftet: José Mourinho er ferdig i Chelsea

– Både styret og José er enige om at resultatene denne sesongen ikke har vært gode nok, og vi mener det er best for alle parter at vi går hver våre veier.

– Splid mellom Mourinho og spillerne

I et intervju på Chelseas nettsider bekrefter likevel klubbens tekniske direktør, Michael Emanalo, at klubben var den agerende part.

– Resultatene har ikke vært gode nok, og samtidig var det åpenbart en følbar splid mellom Mourinho og spillerne. Så vi følte at det var på tide å handle. Det var en avgjørelse som ble tatt for å beskytte interessene til klubben, sier Emanalo.

  • Lars Tjærnås: Dette er Mourinho-tabbene som fikk ham sparket

Klubben har hatt en grufull start på sesongen. Ni av 16 kamper i Premier League er endt med tap. José Mourinho har derfor vært under enormt press.

Hvem tar over?

Denne sesongen har alt tilsynelatende gått galt, og etter tapet for Leicester forrige helg ligger klubben kun ett poeng over nedrykksplass. Etter 1-2-tapet var han nådeløs med egne spillere:

– Jeg føler meg forrådt. Når du har noen spillere i avgjørende posisjoner som ikke er på normalt nivå, blir det vanskelig. Sist sesong fikk jeg spillerne på et høyere nivå enn det de egentlig var på, og denne sesongen er vi så dårlige, sa Mourinho til Sky Sports.

Ifølge Daily Telegraph tar nederlandske Guus Hiddink (69) over som Chelsea-sjef ut sesongen. Hvem som er sjef for klubben neste sesong, virker å være litt i det blå, men Pep Guardiola er et navn som nevnes flittig, ettersom spanjolens fremtidi i Bayern München virker uklar.

Ifølge Daily Mail er Guardiola ferdig i den tyske klubben etter sesongen.

Chelsea skriver i en pressemelding at de ikke kommer til å kommentere saken før en ny manager er ansatt.

Mange av våre lesere har lest disse to sakene i dag:

Les også

  1. Johaug om vennen og rivalen: - Jeg lider sammen med henne

  2. Norges keepertrener frykter at lag vil tape med vilje i håndball-VM

Hør siste episode av Aftenpodden Sport, hvor panelet forklarer hvorfor Jose Mourinho har feilet i Chelsea denne høsten:

Les også

Dette er Mourinho-tabbene som fikk ham sparket

Les mer om

  1. Engelsk fotball
  2. José Mourinho