Fotballagent mener Brann-treneren favoriserer sønnen

— Dette vil jeg sikkert få i trynet en gang i uken, svarer Lars Arne Nilsen.

SVARER: Brann-trener Lars Arne Nilsen sier han må leve med utspill som det agent Henning Berg kommer med. Foto: Håvard Bjelland

Bergenseren Henning Berg er agent og rådgiver for midtbanespilleren Eirik Birkelund, som ikke fikk fortsette i Brann etter årets sesong. Nå tar Berg uoppfordret et oppgjør med det han mener er en usunn situasjon på Stadion.

Berg ser det som svært problematisk at trener Lars Arne Nilsen har sønnen Sivert Heltne Nilsen på laget, og mener Brann fortsatt tar skade av far-sønn-forholdet mellom Rolf og Kristoffer Barmen. Rolf Barmen var styreleder i Brann i 2014, og er nå tungt inne på sponsorsiden.

KRITISK: Agent Henning Berg (til v.) mener det er et problem for Brann at trener Lars Arne Nilsen har sønnen på laget. Her er Berg i en annen sammenheng, med spilleren Tord Salte. Foto: Privat

— Jeg er bergenser med hjertet i Brann, og for klubben er dette en farlig situasjon, mener Berg.Agenten sier saken for ham ikke handler om at Eirik Birkelund ble vraket.

— Men jeg kjenner situasjonen gjennom det som skjedde med ham. Eirik fikk aldri muligheten i Brann, han ble satt til side. I mine øyne er det et problem at det er klubben til pappagutter. Med en sønn på laget er ikke treneren objektiv. Spillerne i seg selv er ikke problemet, men familiesituasjonen. Den gjør ting vanskelig, sier Berg.

Trenerens svar

Lars Arne Nilsen har flere ganger svart for om familieforholdet til en av lagets spillere er problematisk for ham og klubben. Det gjør han også denne gangen, når BT viderebringer Bergs uttalelser.

— Dette får jeg sikkert i trynet en gang i uken, eller en gang i måneden. Det må jeg bare leve med. Avgjørelsen om å hente Sivert ble tatt og den får vi stå for, sier Nilsen.

Treneren erkjenner at det kan ha vært en risikabel beslutning.

— Fremtiden vil vise om det blir et problem at vi er sammen i Brann. Det har ikke vært det til nå. Hvis noen mener det, får de ta det opp, sier Nilsen.

Han legger til:

Sivert Heltne Nilsen er sønnen til Brann-trener Lars Arne Nilsen. Agent Henning Berg mener det er et problem.

— Dette er noe som sikkert blir tatt opp og brukt jevnt og trutt. Spesielt hvis Brann ikke gjør det bra.

Tror Brann kan gå glipp av spillere

Henning Berg utdyper meningen sin, ved å peke på at Heltne Nilsen og Barmen har vært faste brikker i Brann-laget, etter hans syn uten å imponere. Resultatene til Brann med Nilsen på laget, står i kontrast: Etter sine ti Brann-kamper har spilleren ennå til gode å tape. Men Berg har en teori om at gode spillere lar være å si ja til Brann, fordi familiebåndene er som de er i garderoben.

— Spillere kan miste lysten til å signere for Brann på grunn av dette. Jeg mener det er et reelt problem. Er det en sunn situasjon? spør Berg.

I 2014 skrev BT at flere Brann-spillere mente Rolf Barmens styrelederverv var gunstig for Kristoffer Barmens spillestil. Den daværende treneren, Rikard Norling, ble direkte rasende da han måtte svare i saken.

—  Dersom jeg på noe tidspunkt hadde følt at Rolf forsøkte å påvirke mitt laguttak i noen retning, ville jeg straks etter tatt et fly bort og satt meg på en stubbe i en forstadsskog utenfor Stockholm, sa Norling, som mente BT stilte spørsmål ved hans troverdighet og lederskap.

Også Rolf Barmen var svært tydelig på at han aldri blandet seg inn i sportslige vurderinger.

Soltvedt: - Julekort

Dagens sportssjef, Rune Soltvedt, sier Berg ikke får varsellampene til å blinke på Stadion, fordi agenten ikke har nok kjennskap til klubben.

— Jeg registrerer at Henning Berg har valgt å sende oss en hilsen via Bergens Tidende, i stedet for et julekort. Berg kjenner ikke så godt til hvordan vi jobber som klubb, men har tydeligvis behov for å mene noe om oss. Det må han få lov til.

Soltvedt kommenterer også kjøpet av Sivert Heltne Nilsen konkret.

— Vi diskuterte familiekoblingen før Sivert ble hentet, og Lars Arne var mest skeptisk av alle til å hente sønnen. Jeg måtte overtale ham. Sivert har vist sin verdi etter at han kom til Brann, som en meget god og viktig spiller, sier sportssjefen.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde24193255213460
2Bodø/Glimt24136560312945
3Rosenborg24128453351844
4Lillestrøm24135641281344
5Vålerenga24133846321442
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk