Prøvespilte for Rosenborg i oktober - i dag startet han for Liverpool

Brad Smith (21) fikk starte sin første Liverpool-kamp, halvannen måned etter at han var på prøvespill i Rosenborg.

Brad Smith gjorde sine saker godt i sin første start for klubben.

Det var lite spenning å spore for både Liverpool og hjemmelaget Sion før kampen. En teoretisk mulighet kunne ta fra Sion plassen til fordel for Rubin Kazan, mens Liverpool allerede var videre, og det hele ble en fin mulighet for Jürgen Klopp til å teste sine spillere.

Blant andre fikk Jordan Henderson starte en fotballkamp igjen, etter å ha vært ute store deler av høstsesongen med skade.

En annen som var i startelleveren til Klopp var Brad Smith. Smith ble første gang for alvor kjent for Liverpool-supporterne da han kom inn som innbytter mot Chelsea i 2013. Der viste det seg ganske fort at han ikke hadde nivået inne.

Les også

- Swansea vurderer Ryan Giggs

Trente med RBK

I oktober var samme Smithpå prøvespill i Rosenborg. Da var han uten kontrakt med Merseyside-klubben, og kunne gå vederlagsfritt til Rosenborg om klubben ønsket han. Da Rosenborg reiste til Roma for å møte Lazio i slutten av oktober, dro Smith hjem til Rosenborg. Beskjeden fra trønderne da var at det ikke var umulig at han havnet i Rosenborg.

VIL BLI: Brad Smith (21) trivdes så godt i Rosenborg at han ønsket å signere for klubben. Siden har det blitt ny kontrakt med Liverpool.

— Nå får vi tenkt oss om, også får han gjort det samme. Så får vi høre om det i det hele tatt er løsbart med Liverpool, sa trener Kåre Ingebrigtsen den gang.

16. november endte det med at han skrev under en ny kontrakt med Liverpool.

Les også

Brad Smith trener ikke lenger med Rosenborg

I kveld fikk 21-åringen starte sin første kamp for Liverpools største gutter.

Trist affære

Liverpool ble presset av Sion i første omgang, men festfotball fikk vi ikke. Den største sjansen fikk Divock Origi etter et innlegg fra Smith, men spissen traff ikke rent og ballen gikk aldri i mål.

Men det ble aldri noen stor fotballkamp. Som Tony Barrett i The Times beskrev det på Twitter:

— Ikke en spesielt begivenhetsrik affære i Sion. Liverpool fremstår som man forventer av et lag som allerede er videre. Sion er fornøyd med uavgjort.

Les også

Liverpool-stjerne ute til over nyttår

— Glimrende omgang av Smith

Men det ble en god opplevelse for Brad Smith. Den tidligere prøvespilleren i Rosenborg gjorde sakene sine godt, og fikk ros i etterkant.

— Glimrende første omgang av Brad Smith. Hvis ikke det gir han selvtillit, så gjør ingenting det, skrev tidligere Liverpool-spiller Rob Jones på Twitter.

— Det klare lyspunktet for Liverpool har vært Brad Smiths prestasjon på venstrebacken i kveld. Ikke mange andre dog, skrev Tony Barrett.

Liverpool fikk innpå Philipe Coutinho etter timen. Brasilianeren har vært skadet en stund, og hadde nok godt av å komme innpå i en kamp hvor ingen av lagene virket nevneverdig interessert i å vinne.

Med sju minutter igjen kom Smith i stor fart nedover kanten. Igjen søkte innlegget Origi, men belgieren var to nummer for små i sko for å nå ballen.

Det endte 0-0, og Liverpool og Sion er videre fra gruppe B i Europa League.