Fotball

RBK-spilleren kan bli pappa før finalen: - Krysser fingrene for at det ikke skjer

Holmar Örn Eyjolfsson (25) har stått på tå hev og vært klar for Island-tur flere dager.

MOT BABYLYKKE: Holmar Örn Eyjolfsson blir snart pappa.
  • Sjur Magnus Bergstrøm

Mens Rosenborgs midtstopper lader opp til cupfinalen mot Sarpsborg 08 i Trondheim og Oslo, sitter kjæresten høygravid på Island.

— Jeg har vært på tå hev og klar til å dra hjem når ungen kommer, men jeg tror alt er rolig nå. Det bør ikke være tvil om at jeg spiller kampen, sier Eyjolfsson , som regner det som 95 prosent sikkert at fødselen ikke skjer i helgen.

Dersom den likevel skulle starte før finalen, vet han ikke om han spiller eller reiser hjem.

— Da må jeg ta en avgjørelse i løpet av få minutter. Det er ikke enkelt å fly hjem til Island uansett, så det må spille en rolle det og – om jeg rekker å dra i det hele tatt. Jeg krysser fingrene for at ungen ikke kommer nå, sier Eyjolfsson, som blir pappa for første gang.

Les også

RBK mangler nøkkelspillere: - Det er ikke noe problem

Vet viktigheten av finalen

For islendingen har lyst til å oppleve sin første cupfinale i Norge. Han kom til RBK i fjor og selv om han ikke har vært her lenge er han klar over hvor mye cupen betyr.

— Veldig mange har fortalt meg at cupfinalen er kjempestor her i Norge. Jeg gleder meg til å se hvordan den er og være en del av det. Forhåpentligvis spiller vi bra og vinner.

Full av energi

Eyjolfsson tror Rosenborg har en fordel av å ha spilt mange viktige kamper tidligere denne sesongen, både i serien og Europaligaen. Ikke bare for å håndtere presset, men også for å være i god kampform.

— Denne kampen er alt eller ingenting. I eliteserien spiller man mange kamper og hvis man har et feilskjær, så kan man alltids rette det opp senere i sesongen, men her er avjgøres alt i løpet av én kamp og jeg tror det er enkelt å motivere seg for begge lag. Man vet aldri hva som skjer i fotball, så vi må være fokuserte.

Eyjolfsson kom denne uken tilbake fra et opphold med det islandske landslaget og føler seg uthvilt og klar for det som venter på søndag.

— Jeg spilte 90 minutter på fredag og etter det var det rolig trening, så jeg er full av energi, sier han.

Kampstart er klokken 13.15 søndag.

Les også

  1. Ingebrigtsen: - Bare å takke for gavepakken

  2. Suverene Rosenborg sikret seriegullet i Drammen

  3. Tafatt Rosenborg gikk på ny Europa-smell

  4. Skagestad inn for Lie

Les mer om

  1. Fotball-NM
  2. Hólmar Örn Eyjólfsson
  3. Rosenborg BK
  4. Sarpsborg 08