Fotball

Runar Berg overrasket over poengfangsten

<p><a href="/eliteserien/index.jsp?service=default&amp;stats=true&amp;type=matchfacts&amp;seasonId=6500&amp;matchId=258308"> <strong>Godset — Glimt 1-2:</strong></a> Men superveteranen kan legge en stor del av «skylden» på seg selv.</p><br></br><br></br><br></br><br></br><br></br><br></br><br></br><br></br><br></br><br></br><br></br><br></br>

BODØ 20080427:En skuffet Runar Berg etter han bommet mot målunder eliterseriekampen mellom Bodø/Glimt og Aalesund FK på Aspmyra stadion i Bodø søndag kveld. Foto: Bjørn Erik Rygg Lunde / SCANPIX
  • Thomas Larsen Røed

DRAMMEN: Det er 22 år siden Runar Berg debuterte for Bodø/Glimts a-lag. Hadde det vært mindre burde han vært i landslagsdiskusjonen.

For 37-åringen strør rundt seg med glitrende pasninger. Han skaffer seg plassen han trenger og skaper den miksen med de unge raske spillerne som til nå har vært en suksess i Eliteserien.

Selv om han «bare» var tredje sist på ballen på 1-0-scoringen, var det Runar Berg alle snakket om etterpå.

Etter å ha beskrevet hvordan målet foregikk overfor Aftenposten.no på en svært politisk korrekt måte, kom til slutt gliset.

— Ja, det var vel en fin pasning. Det var vel det, ler han.

- Det er deilig å få til sånne. Backen var oppe og Trond (Olsen) er jo alltid på løp, så det var bare å konsentrere seg om å treffe, forteller Berg.

Imponert over forsvaret

Med til tider massivt Godset-press i annen omgang trakk Berg frem forsvarsrekka i rosen av laget.

- Jeg er imponert over alle de nye spillerne. Hele forsvaret er nytt. Rett og slett veldig imponerende å spille sånn, forteller han .

Blant annet Mounir Hamoud, som vanligvis spiller lenger oppe på banen, hadde en strålende kamp på høyrebacken, der han hamlet opp med lynraske Mattias Andersson på imponerende vis.

Overrasket

Nå står Bodø/Glimt med ti poeng på seks kamper. Hadde det ikke vært for svakere målforskjell enn Lyn og Vålerenga, ville nordlendingene ligget på medaljeplass.

- Hehe, ja, jeg er litt overrasket over hvor mye poeng vi har, sier Berg.

Motivasjonen til veteranen er det heller ikke noe i veien med.

- Etter to år i Adeccoligaen er det gøy å spille her. Det er mye tilskuere og mange flotte arenaer. Motivasjonen er naturligvis veldig bra, stråler han.

PS: Neste serierunde for Runar Berg og co er 16. mai. Da blir det et nordnorsk oppgjør når Glimt tar imot Tromsø på Aspmyra.

Les også

  1. Glimt frykter ingen

  2. - Mitt viktigste mål

  3. - Et slag i trynet

Eliteserien

SVUTMP
1Lillestrøm1283124111327
2Molde1181222111125
3Viking136342417721
4Strømsgodset126242020020
5Bodø/Glimt115422214819
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Eliteserien