Fotball

Ustoppelig Özil da Arsenal senket rivalen: - Vi kan vinne tittelen

Tyskeren står med utrolige 15 målgivende pasninger etter å ha herjet i storoppgjøret.

JUBEL: Olivier Giroud (til høyre) gratuleres av Mesut Özil og Theo Walcott etter 2-0-scoringen.
 • Sindre Trygsland

Midtbanespilleren var i det umulige hjørnet da Manchester City ble sendt hjem fra Emirates med null poeng i bagasjen.

Han var nest sist på ballen på begge av hjemmelagets scoringer. Nest sist på ballen har han vært totalt 15 ganger i Premier League denne høsten — og sesongen er ikke engang halvveis.

Dermed er han mer enn i rute til å slå tidligere Arsenal-helt Thierry Henrys rekord på 20 målgivende pasninger i 2006. — Vi kan vinne serien denne sesongen. Vi vet hvilken kvalitet som bor i dette laget. Vi skal gjøre vårt beste for å vinne, sa Özil etter kampslutt, ifølge BBC.

Arsenal tok ledelsen ved Theo Walcott, og økte like før pause ved Olivier Giroud. Mot slutten reduserte City-strateg Yaya Touré, men til tross for et visst press fra gjestene mot slutten av kampen, holdt Arsenal stand på hjemmebane.

— Touré scoret et fantastisk mål på slutten, men vi holdt unna. Vi fikk tre poeng, og det er alt som betyr noe for oss, sier Walcott.

— Vi ligger litt bak, men vi kan fortsatt vinne ligaen. Det viste vi jo for et par år siden, da vi også lå bak en periode, sa Touré etter kampen.

Les også

Ighalo senket Liverpool med to scoringer

Oppgjøret avsluttet den 17. serierunden, og skulle vise hvilken av de to storklubbene som skulle holde følge med sensasjonslaget Leicester i toppen av Premier League-tabellen.

Vakker Walcott-scoring

Oppgjøret startet avventende, med to lag som var mest opptatt av å demme opp for mostanderens offensiv. Den første virkelig store muligheten kom først etter en drøy halvtime.

Kevin De Bruyne stormet i angrep for gjestene fra Manchester, men avslutningen fra skrått hold barberte stolperoten.

Så smalt det i motsatt ende.

Theo Walcott fyrer Arsenal i ledelsen.

Theo Walcott mottok ballen fra Özil i god posisjon, dro seg innover i banen og banket ballen i hjørnet bak en sjanseløs Joe Hart i City-buret. En perlescoring av angrepsspilleren.

Les også

Frekk Tettey-scoring sendte United-sjefen nærmere avgrunnen

Perlescoringen så ut til å gi hjemmelaget mer energi. I hovedrollen: Mesut Özil. Fotball-Europas kanskje fremste servitør tok igjen regien rett før pause. Tyskeren fant Olivier Giroud med en perfekt vektet pasning. Franskmannen var klinisk foran mål. 2-0. Det var spissens 10. scoring for sesongen, og altså Mesut Özils 15. målgivende pasning.

— En fryd å se på

Manchester City-manager Manuel Pellegrini svarte etter hvilen med å kaste innpå Raheem Sterling. Men det skulle fortsette å handle om hjemmelaget.

Joel Campbell og Aaron Ramsey hadde begge store muligheter for å øke ledelsen ytterligere for Arsenal, uten hell.

Les også

Wenger hyller Giroud etter spissens drømmeuke

Pellegrini byttet inn Wilfried Bony, men heller ikke det ga umiddelbar uttelling. Riktignok fortsatte ikke Arsenal hardkjøret, men gjestene fra Manchester klarte ikke finne veien gjennom vertenes kompakte forsvarsmur.

Etter 77 minutter ble kampens store spiller Mesut Özil byttet ut til stående applaus fra hjemmesupporterne.

KAMPENS STORE SPILLER: Mesut Özil var igjen sentral da Arsenal slo Manchester City hjemme.

— Han har vært strålende. Det er en fryd å se på ham spille fotball. Det ser ut som han har så god tid hver gang. Det er et tegn på god ballbehandling, oppsummerte TV 2-kommentator Petter Myhre.

Touré skapte spenning

Men toppoppgjøret var ikke avgjort. En utrolig scoring av Citys Yaya Touré i det 82. minutt skapte ny spenning. Midtbanespilleren klistret ballen i krysset fra drøye 16 meter.

Scoringen vekket seriemesteren fra 2012 og 2014. Wilfried Bony fikk muligheten direkte etter, og tre minutter før full tid varTouré nære å utligne med sitt andre mål for kvelden.

Det store City-presset avtok på overtid, og dermed kunne Arsenal juble for tre meget viktige poeng i tetstriden.

Med seieren står Arsenal med 36 poeng når vi går inn i juleperioden. To poeng skiller dem og serieleder Leicester. Arsene Wengers mannskap var av mange ansett som en reell tittelkandidat før sesongen, og mandagens oppvisning endrer nok ikke den oppfatningen.

— Vi startet bra, men Arsenal tok ledelsen mot spillets gang. Vi mangler litt flaks og litt kvalitet for tiden. Nå må vi bare jobbe hardt i fortsettelsen, sa Bacary Sagna, ifølge BBC. Backen har spilt for Arsenal tidligere.

— Arsenal ser ut til å være Leicester Citys eneste seriøse tittelutfordrer, skriver tidligere England-spiss Gary Lineker på Twitter, muligens med glimt i øyet om gamleklubben Leicester som har hatt en sensasjonell sesongstart.

Aftenpodden Sport julespesial: Dette er årets bajas og årets ufyselige utøver

Les også

 1. - «Gazza» funnet døddrukken i blodpøl

 2. West Ham holdt nullen for tredje gang på rad

 3. Tidligere Premier League-spiller falt om under joggetur: - Tilstanden er kritisk

Premier League

SVUTMP
1Manchester City37286396247290
2Liverpool37278291256689
3Chelsea372011674324271
4Tottenham Hotspur372151164402468
5Arsenal37213135647966
 • Champions League
 • Europaliga
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykk

Les mer om

 1. Engelsk fotball
 2. Premier League
 3. Arsenal FC
 4. Manchester City