Store skadeproblemer i Celtic foran møtet med Rosenborg

Mange fravær for manager Brendan Rodgers.

ENGASJERT: Celtic-manager Brendan Rodgers under kampen mot armenske Alashkert onsdag. I neste runde venter Rosenborg.

Etter en høydramatisk kamp på Lerkendal onsdag kveld maktet Rosenborg å slå ut islandske Valur. To straffemål av Nicklas Bendtner og en heading fra Anders Trondsen sørget for at RBK er klare for andre kvalifiseringsrunde i Mesterligaen.

Der venter Celtic, som også var Rosenborgs motstandere i samme turnering i fjor, men da i tredje kvalifiseringsrunde.

Første kamp spilles i Glasgow onsdag 25. juli. Returoppgjøret går på Lerkendal påfølgende onsdag, 1. august.

Celtic, som vant både ligaen, FA-cupen og ligacupen i hjemlandet i fjor, tok seg greit av armenske Alashkert i første kvalikrunde.

Det ble overbevisende 3–0-seire både hjemme og borte for Kristoffer Ajers klubb, og dermed 6–0 sammenlagt over to kamper.

Døren åpen for Lustig

Men avansementet ser ut til å ha kommet til en pris. Ajers stopperpartner Jozo Simunovic ble utvist tidlig og er dermed suspendert til møtet med RBK.

TØFFE DUELLER: Celtics Jack Hendry og Kristoffer Ajer kjemper mot Alashkerts Artak Grigoryan på Celtic Park onsdag kveld.

I tillegg er Dedryck Boyata og den gamle RBK-backen Mikael Lustig trolig utilgjengelige etter å ha spilt VM for henholdsvis Belgia og Sverige, mens både Marvin Compper og Nir Bitton er ute med skader, skriver The Herald.

– Vi har problemer på stopperplass i hver eneste sesongoppkjøring, sier manager Brendan Rodgers.

Han holder imidlertid døren åpen for at VM-spillerne Boyata og Lustig kan komme til å spille, til tross for manglende kampform.

TVILSOM MOT RBK: Mikael Lustig spilte fire av fem kamper for Sverige i VM. Her i duell med Sveits’ Blerim Dzemaili i åttedelsfinalen i St. Petersburg.

– Vi må se an Boyata over de neste dagene. Det er en mulighet å bruke Mika (Lustig, journ. anm.), men vi må ta hensyn til at han har vært i VM og spilt en lang sesong. Det vil ta et par uker før han er matchfit, sier den tidligere Liverpool-manageren.

Kristoffer Ajer spilte hele kampen onsdag, og starter etter alle solemerker på midtstopperplass i møtene med Rosenborg.

Spisstrøbbel

Fremover på banen har Celtic også problemer. Moussa Dembélé scoret to mål mot Alashkert, men måtte gå ut i andre omgang med det som kan være en strekkskade.

– Moussa kjente på en stivhet, så vi må se det an over de neste dagene, sa Rodgers til Celtics hjemmeside.

Dersom Dembélé viser seg å være skadet, kan det by på store problemer. Stjernespiss Leigh Griffiths er fra før ute med en skade i låret.

Offensive Tom Rogic, som spilte VM for Australia, har hatt ferie, men blir trolig spilleklar mot RBK.

Forventer tette oppgjør

I fjorårets kamper mot Celtic ble det 0–0 i Glasgow, mens Celtic vant 1–0 på Lerkendal etter scoring av James Forrest.

Det sendte Celtic til playoff mot kasakhstanske Astana og deretter videre inn i gruppespillet i Mesterligaen.

Rosenborg måtte nøye seg med Europaliga-playoff mot Ajax, men slo nederlenderne etter to legendariske kamper og tok seg til gruppespill.

– Det var to tette kamper forrige gang. Jeg er sikker på at de vil komme hit og ligge kompakt, som de gjorde i fjor. Vi blir nødt til å være tålmodige i hjemmekampen. Det vil bli en tøff match der borte, men det er noe vi ser frem til, sier Brendan Rodgers.

Celtic sesongåpner hjemme mot Livingston lørdag 4. august.