Dette må gå galt for at Åsane skal rykke ned

— Vi kan ikke føle oss trygge, sier Kjetil Knutsen. Men veldig mye må gå mot Åsane for at det skal ende med nedrykk.

svp://101897?view=bt

MYRDAL GRESS: 3-3 mot Fredrikstad var skuffende for et Åsane som styrte det meste i 90 minutter. Derfor var det frustrasjon og skuffelse i stedet for jubel i hjemmegarderoben på Myrdal. Spørsmålet er om de ikke burde ha kostet på seg noen små smil. Poenget Åsane tok, utgjør nemlig en enorm forskjell for laget i bunnstriden.

VIDEO: SE HØYDEPUNKTENE ØVERST I SAKEN.

Med tap mot Fredrikstad ville Åsane hatt all grunn til å dra nervøse til siste seriekamp mot Hønefoss. Nå kan de i stedet reise østover med vissheten om at selv om de skulle tape selv, så står de mest sannsynlig i divisjonen likevel. De oransje ligger nemlig fortsatt på øvre halvdel (!), med fire lag mellom seg og nedrykksstreken.

Alt må gå galt

Helt sikre er likevel ikke Åsane. De rykker ned dersom de taper mot Hønefoss og følgende inntreffer i siste serierunde neste søndag:

• Follo slår Jerv på bortebane.

• Levanger slår Sogndal på hjemmebane.

• Bryne slår Bærum hjemme.

• Strømmen tar poeng hjemme mot Kristiansund.

• Fredrikstad tar poeng hjemme mot Nest-Sotra.

• Selv ved uavgjort vil ikke Åsane være hundre prosent sikre, men da må også Strømmen og Fredrikstad vinne sine kamper, og Follo må vinne med flere mål.

- Skulle vunnet

Hver for seg er det ingen fotballmirakler som må til, men i sum er sannsynligheten meget lav for at Åsane står igjen med svarteper på novembers første dag. Likevel var det en nedbrutt Kjetil Knutsen som forlot Myrdal søndag ettermiddag.

  • Jeg er overhodet ikke fornøyd med å stå her med uavgjort. Dette var en kamp vi skulle vunnet. Vi slapp inn altfor enkle mål, og det er utrolig at det endte 3-3, sier Åsane-treneren.

Han kommer ikke til å gå med senkede skuldre i hjemmet på Eidsvågneset den kommende uken.

  • Vi kan ikke føle oss trygge. Men vi styrer dette selv, og reiser til Hønefoss for å vinne. Gjør vi det, kan vi feire, fastslår Knutsen.

Med litt mer årvåkenhet bakover hadde Åsane kunnet ta seg en fest allerede søndag. Martin Ueland sendte hjemmelaget foran på et straffespark midtveis i første omgang, og da lagene kom ut etter pause sto Åsane-spillerne i kø for å doble ledelsen. Ingen av dem lyktes, og i stedet snudde Fredrikstad kampen på forunderlig vis i løpet av et par minutter.

2002-marerittet

Men like kjapt som de kom under, slo Åsane tilbake. Kristoffer Nesse Stephensen og Joachim Soltvedt satte inn hver sin scoring, og helt frem til tre minutter gjensto lå bergenserne an til å sikre ny 1.-divisjonskontrakt.

Da ladet Fredrikstad-innbytter Håvard Åsheim skuddfoten fra 20 meter og sørget for 3-3. - Jeg er vanvittig skuffet. Men jeg føler meg ganske trygg på at vi tar poeng mot Hønefoss. Hva som kan skje i de andre kampene, tenker jeg ikke så mye på, sier Åsane-stopper Eirik Wollen Steen.

Kan hende er det bra at han og mange av de andre Åsane-spillerne bare var guttunger sist klubben spilte i 1. divisjon. Også da, i 2002, var det flere ting som måtte gå galt i siste serierunde for at klubben skulle rykke ned. Lokalfotballentusiaster vil huske at Åsane tapte hjemme mot allerede nedrykksklare Lørenskog, og måtte vente på sluttsignalet i Skeid-Raufoss før de kunne feire fornyet kontrakt. Med sekunder igjen av overtiden scoret Oslo-laget målet som sendte dem foran Åsane på målforskjell, slik at sistnevnte måtte ned en divisjon.

  • Noe lignende må skje igjen for at dette ikke skal gå ... Nei, det går nok veien, mener Jahn-Ove Wiik.

En aning fascinerende er det uansett at et lag kan gå fra øvre halvdel til nedrykk i løpet av siste serierunde.

  • Ligaen har fått mange ufortjent dårlige betegnelser. Med tanke på interessen, er det fantastisk at det er så jevnt. Og det betyr at man aldri kan slappe av, sier Knutsen.

Klar for en siste uke med spenning.

svp://101897?view=bt