- Solskjær forhandler om sluttpakke i London

Solskjær uten seier i ligaen på én måned. Kritiseres for sin rotasjonspolitikk.

TOMMEL OPP: Solskjær har fått beskjed om at han er Cardiffs manager neste sesong.
  • Kjetil Flygind
Les også

DIREKTE: Følg dramaet rundt Solskjærs fremtid her

For to tap på hjemmebane i serien i løpet av tre dager er i meste laget for laget som rykket ned fra Premier League i vår. Og etter 1-0-tapet hjemme for Middlesbrough i går ble Ole Gunnar Solskjær & co. buet av banen.Laget ble før sesongen spådd å være en av opprykkskandidatene. Med den kontroversielle klubbeieren Vincent Tan i spissen, vil alt annet enn opprykk være en fiasko for klubben fra walisiske hovedstaden.

I krisemøte i London

Tabloidavisen, som ikke er kjent for å være blant de mest troverdige i alle sammenhenger, skriver at Solskjær møtte representanter fra klubbledelsen i London i dag for å avklare detaljene i sin sluttpakke.

Wales Online følger Solskjær-sagaen direkte, og skriver at Solskjær er i London sammen med styreformann Mehmet Dalman.

Nordmannen var ikke tilstede på Cardiffs treningsanlegg i formiddag som følge av krisemøtet i London.

Les også

Presset Solskjær forberedt på samtaler med eieren

Etter en finfin start på sesongen, med én uavgjort og to seirer på de tre første seriekampene, har det nå stoppet helt opp. I går vant Middlesbrough 1-0 i på Cardiff City Stadium, mens Norwich vant 4-2 samme sted lørdag. Siste seier kom mot Port Vale i ligacupen 26. august, mens siste seier i serien kom 19. august. Da ble Wigan slått 1-0. Siste poeng kom borte mot Fulham 30. august— Når vi ikke får resultater, så kommer presset. Vi ventet ikke å være der vi er etter syv kamper (17. plass på tabellen – 8 poeng, red.anm.). Men jeg er optimist og må snu dette, sa Solskjær til Wales Online etter tapet i går.

Det er spesielt 41-åringens rotasjonspolitikk som har skapt reaksjoner. Og i tillegg står laget kun med to seirer så langt i årets serie under nordmannens ledelse.

Totalt under Solskjærs ledelse har Cardiff en seiersprosent på 20. I 16 kamper har laget sluppet inn det første målet. Totalt har det blitt 51 baklengs (Premier League + Championship). I ni kamper har Cardiff sluppet inn tre mål eller mer. Laget har kun holdt nullen i tre kamper totalt.

Dårlig tid

Chris Wathan er journalist i Wales Online og følger både Swansea og Cardiff tett. Han mener Solskjær snart må begynne å vinne kamper igjen hvis han vil beholde jobben.

— Han har laget til å klare å snu dette, det sier han jo selv også. Det er mer enn nok kvalitet i troppen til at de skal kunne prestere selv på dårlige dager. Men det virker ikke som Solskjær har klart å legge en klar plan på hvordan de skal spille. Det kan skyldes alle endringene som gjøres før og underveis i kampene. Laget ser forvirret ut. Kanskje får Solskjær det til å fungere, men det må i så fall skje raskt. For tiden er i ferd med å renne ut, sier Wathen til Aftenposten.

— Hvordan opplever du stemningen i og rundt klubben nå?

— Fansen buet på laget både til pause og etter kampen i går. Men de sto også bak laget underveis. Solskjær fikk noen tilrop hvor folk ba han om å ta grep og snu det, men dte var ingen som snudde ryggen til ham. Det var heller ingen som krevde at han skulle gå. Men samtidig virker det som at mange har mistet tålmodigheten. På ulike diskusjonsfora og i sosiale medier er stemningen dårlig, og mange har allerede begynt å diskutere hvem som bør overta etter ham, sier Wathan.

Åtte måneder som sjef

Solskjærs agent Jim Solbakken har ikke besvart våre henvendelser i dag.

Ole Gunnar Solskjær overtok Cardiff 2. januar i år etter at Malky Mackay måtte gå fra jobben. Solskjær klarte ikke å redde klubben fra å rykke ned fra Premier League.

Men omstendighetene tatt i betraktning slapp Solskjær relativt billig unna nedrykket. Nå kan det imidlertid virke som om tålmodigheten er i ferd med å ta slutt.

Solskjær kom fra suksess med Molde. Der ble det to seriegull og ett cupgull i løpet av hans tre år som sjef.

Ole Gunnar Solskjær:

Født: 26. februar 1973 (41 år)

Fra: Kristiansansund

Bor: Cardiff

Yrke: Manager Cardiff

Klubber som spiller: Clausenengen, Molde, Manchester United

Klubber som trener: Manchester Uniteds reservelag, Molde, Cardiff

Landslag: 67 kamper/23 mål