Fotball

Deilas Celtic må vinne: Her er legendens råd til nordmannen

Gordon Strachan vet hvordan Ronny Deila har det i den skotske storklubben.

Ronny Deilas Celtic har kniven på strupen før torsdagens kamp mot Molde i Europaligaen.
  • Roar Lyngøy

Celtic topper den skotske ligaen, og denne uken ble Deila kåret til månedens manager for oktober.

Likevel er kritikerne mange. Et nytt tap mot Ole Gunnar Solskjærs Molde i Europaligaen vil være krise for Celtic, og muligens for Deila.

Gordon Strachan, som i dag er landslagssjef for Skottland, var manager i Celtic fra 2005 til 2009. Han mener at Deila må lære seg å ignorere all kritikken som automatisk kommer når man leder en så stor klubb som Celtic.

– Som Celtic-manager våknet jeg opp hver dag og tenkte på hva som ville møte meg av overskrifter, sier Strachan til Sky Sports.

– Det er noe som man bare må takle, ikke bare i Celtic. Man føler presset, og man føler seg ensom. Men av og til må man bare trekke pusten dypt. Det beste er å ikke lytte til noe av det som blir sagt eller lese noe av det som blir skrevet. Han må bare forholde seg til realiteten, og den er at Celtic topper tabellen og at de fortsatt er med i Europaligaen, sier Strachan.

– Ikke Deilas skyld

Presset er på Celtic foran torsdagens kamp mot Molde i Glasgow. Molde vant 3-1 på eget gress for to uker siden, og flere fotballeksperter i Skottland mener at et dobbelttap mot Molde vil kunne true frem et managerbytte.

Celtic ligger sist i gruppe A i Europaligaen etter tre runder, mens Molde topper. Taper Celtic torsdag får de store problemer med å ta seg videre til 16.-delsfinale.

Celtic-spiller Nir Bitton mener at skylden ligger på spillerne, og ikke på Deila, for de dårlige resultatene i Europaligaen.

– Manageren har ikke skylden for at vi ikke vant i Molde. Jeg synes vi spilte elendig, og det er det lite manageren kan gjøre med, sier israeleren til The Scotsman.

– Vi skylder oss selv å spille en bedre kamp torsdag, sier han.

– Kamp som må vinnes

Den tidligere Celtic-spilleren Chris Sutton tror at Deila går avgjørende uker i møte.

– Jeg tenker at vi må vente og se hvordan denne kampen går, før man går til angrep på dem. En del av den kritikken som har kommet til nå har kommet for tidlig, men vi vet alle at Celtic må vinne sine to neste kamper mot Molde og Ajax, sier Sutton til Daily Record.

– Celtic har svart bra etter tapet i Molde. Men dette er en kamp som må vinnes. Molde slo Fenerbahce, de er godt organisert og har sine styrker. Men de ligger på 6. plass i den norske ligaen, og fansen på Parkhead har rett til å ha forventninger. Celtic møter ikke akkurat Barcelona torsdag kveld, sier Sutton.

Les også

  1. Solskjær ga «Moi» årets gladmelding

  2. Endelig en opptur for Deila: Kåret til månedens manager

  3. At Deila sluttet med dette, vekker oppsikt i Skottland

  4. Nå har Celtic stor luke: - Viste at vi er best

Les mer om

  1. Europa League
  2. Celtic FC
  3. Molde FK
  4. Ronny Deila