Fotball

Reserven avgjorde for Real Madrid: - Mitt viktigste mål i karriéren

Han var ute av form og avskrevet. Men Javier Hernández (26) sendte Real Madrid til Champions League-semifinalen.

 • Erlend Nesje
  Journalist

Real Madrid-Atlético Madrid 1-0 (1-0 sammenlagt)

Mexicaneren hadde bommet på to store muligheter og semifinaleduellen mellom de to Madrid-naboene så ut til å måtte avgjøres i ekstraomganger.

Men to minutter før slutt scoret Hernandez seiersmålet etter forarbeid av Cristiano Ronaldo. En solid opptur for Hernandez, som har slitt med å finne seg til rette etter at han ble lånt ut fra Manchester United.

Etter kampen ble mexicaneren spurt om dette var hans viktigste mål i karriéren.

— Jeg har scoret viktige mål i karriéren min, men det som teller er det jeg scoret nå. Dette gir selvtillit. Det var en flott assist fra Cristiano, sier Hernández ifølge AS.

— Dette dedikerer jeg til alle. Det var jeg som scoret målet, men det tilhører alle, de som har tro på meg, mine lagkamerater og min familie, fortsetter matchvinneren.

— Han var fantastisk. Han spilte veldig bra og fortjente målet. Han har ikke spilt mye denne sesongen, men var klar da jeg trengte ham. Han er veldig profesjonell, skrøt manager Carlo Ancelotti.

Mange skader i Real Madrid gjorde at Hernández fikk starte kampen. Og det endte som en lykkelig historie.

To minutter før slutt falt avgjørelsen i Madrid.

Dermed er Real Madrid klar for semifinalen i turneringen etter to intense semifinaleoppgjør mot den slitsomme Madrid-naboen.— Vi spilte en god kamp. Vi kontrollerte ballen og hadde kontroll på dødballene, konkluderte Ancelotti i et intervju med Viasat.

Ingen Atlético-revansj

Atlético Madrid ledet Champions League-finalen mot nettopp Real Madrid helt til tilleggstiden. Da stanget Sergio ramos inn utligningsmålet. Og i ekstraomgangene gjorde Real kort prosess med lillebror og vant til slutt 4-1. Det ble ingen revansj i år. Men Atlético-manager Diego Simeone tok nederlaget som en mann.

— Jeg sitter ikke igjen med negative følelser. Jeg er stolt over laget mitt for at vi konkurrerte som vi gjorde. Jeg har et lag av menn, sier Simeone til AS.

Samlet Atlético-lag

Et skadeplaget Real Madrid-lag, uten blant annet stjerner som Gareth Bale, Karim Benzema og Luka Modric, hadde som ventet ballen klart mest.

Men det fikk knapt løsnet et skudd på mål. Atlético-forsvaret var, heller ikke det spesielt overraskende, veldig samlet.

De lå med 11 mann bak ballen og for Real var det vrient å bryte ned gjestenes forsvarsmur. I Atlético var det en for alle, alle for en. Heroisk kjempende, Atletico-spillerne ofret seg for kameraten sin.

Real Madrid var avhengige av at motstanderen gjorde feil. Den kom ett minutt før pause og kunne fort blitt skjebnesvanger. En ballmist midt på egen banehalvdel gjorde at James Rodriguez kunne dytte ballen ut til Cristiano Ronaldo i god posisjon. Avslutningen fra noe skrå vinkel var hard, men Atletico-keeper Jan Oblak gjorde seg stor, og reddet forsøket fra banens største stjerne.

Atleticos Ardan Turan så sitt andre gule kort, altså rødt kort, kvarteret før slutt. NTB SCANPIX

Det var kampens første store sjanse, men lagene gikk til pause med 0–0. Akkurat som resultatet i den første kampen på Vicente Calderon, en biltur på snaue 20 minutter fra Santiago Bernabéu.

Luktet ikke målfest

En satt med følelsen av at det kunne ende målløst og at ekstraomganger måtte til for å utrope en semifinalist. Oppgjørene mellom de to Madrid-lagene er alltid tette og intense. Ingen forventet målfest i den avgjørende kampen om å få spille Champions League-semifinale.

Det skulle ikke mer enn ett bortemål til for Atlético før vertene måtte ha to.

Men det var Real Madrid som var nærmest. Fire minutter ut i den andre omgangen åpnet Isco opp hele Atlético-forsvaret med en utsøkt gjennombruddspasning. Javier Hernandez' avslutning fra skrå vinkel smøg seg utenfor den bortre stolpen. Det var farlig nær scoring, men ikke nær nok.

Noen minutter senere falt samme Hernandez etter en tøff duell innenfor 16-meteren. Det kunne vært dømt straffe, men kampleder Felix Brych gjorde ikke det.

«Chicharito» avgjorde

Kvarteret før slutt fikk Atléticos viktige Ardan Turan sitt andre gule kort, altså rødt kort, etter farefullt spill i en duell med Reals Busquet Sergio Busquets Ramos. En tøff avgjørelse, og oppgaven ble ikke noe enklere for bortelaget.

Rett etter kunne Chicarito satt inn nådestøtet alene med keeper Oblak. Men Atleticos bakerste mann reddet igjen.

Men to minutter før slutt satt en endelig for «den lille erten»: Cristiano Ronaldo sendte ballen videre til «Chicharito » som dyttet ballen over mål. Til ellevill jubel på Santiago Bernabéu.

Real Madrid var videre til semifinalen. Atlético Madrid utslått. Og som i Champions League-finalen i fjor var det en sen scoring fra Real Madrid som også denne gangen ødela festen for Atlético.

 1. Les også

  Ødegaard og Real Madrid fikk besøk av legende før skjebnekamp

 2. Les også

  Målløst i Madrid-derbyet

 3. Les også

  «Ronaldo er mer opptatt av jålete feiringer enn å takke lagkameratene»

 4. Les også

  Skadekrise i Real Madrid - fire dager før skjebnekampen

Les mer om

 1. Champions League
 2. Atlético Madrid

Relevante artikler

 1. FOTBALL

  Fjørtoft oppgitt over Ronaldo-oppstyr: – Typisk oss nordmenn

 2. FOTBALL

  Cristiano Ronaldo med nytt hat trick: – Han er latterlig

 3. FOTBALL

  Ronaldo avgjorde høydramatisk Champions League-finale: - Jeg visste at jeg kom til å avgjøre

 4. FOTBALL

  Real Madrid merket Ronaldos fravær. Atlético Madrid vant sesongens første tittel.

 5. FOTBALL

  Ronaldo-hat trick sendte Juventus videre i ellevilt comeback: – Kongen av Champions League

 6. FOTBALL

  - Nå er det tid for revansje