Fotball

U21-treneren vil ikke love Selnæs startplass

Men Leif Gunnar Smerud er glad for å få Ole Selnæs i fanget til playoff-kampen mot Serbia.

Ole Selnæs var frustrert både underveis og etter Norges tap for Aserbajdsjan i Baku. Nå blir det U21-fotball i stedet ettersom han er utestengt i fire kamper.
  • Kjetil Flygind
    Kjetil Flygind

ULLEVAAL (Aftenposten): U21-landslagssjef Leif Gunnar Smerud (39) mister Mats Møller Dæhlie til A-landslaget når hans lag møter Serbia til den første playoffkampen mot Serbia. I potten ligger EM-deltagelse neste sommer.

Les også

Selnæs tatt ut i U21-troppen

Men han får Ole Selnæs i retur. For trønderen, som fikk fire kampers utestengelse etter å ha skjelt ut dommeren etter tapet for Aserbajdsjan tidligere i høst, får lov å spille U21-landslagsfotball.

Men om Frankrike-peoffen går rett inn på laget?

— Ingen lovnader

— Jeg tar ikke ut noe lag nå, så både han og alle andre får vente og se. Det er prestasjoner og konkurranse og veldig mange forhold som avgjør det, sier Smerud til Aftenposten.

Les også

Høgmo om presset: - Jeg er blitt evaluert i 25 år, det er noe jeg bare må leve med

— Det er ingen som får lovnader om spilletid hos meg, legger han til.

— Men vi får en ekstra ressurs inn, det er riktig.

Les også

Selnæs utestenges fra landslaget i elleve måneder

Selnæs får ikke spille A-landslagsfotball for Norge på 11 måneder.

Per-Mathias Høgmo var ikke spesielt snakkesalig da temaet ble Selnæs på pressekonferansen torsdag da han presenterte sin tropp til VM-kvalikkampen mot Tsjekkia.

— Ole er i god form, men med han ute åpner muligheten seg for andre, sa Høgmo.

Mister Møller Dæhli

Smerud er glad for at Møller Dæhli vurderes så god at han flyttes opp et hakk. Men vet samtidig hva som stpr på spill for eget lag. Rogalendingen mener et nytt U21-mesterskap er nyttig for den kommende generasjon landslagsspillere.

— Vi har vært i mesterskap to ganger tidligere, og vi ser at det kommer flere A-landslagspillere som følge av det enn det som er normalt, og vi får flere utenlandsproffer enn det som er normalt. Det gir gode erfaringer og referanser som er nyttig for spillerne.

Han beskriver laget som et sterkt kollektiv. Første test er i Beograd neste fredag, før returkampen spilles på kunstgresset på Marienlyst i Drammen tirsdag 15. november.

Les også

  1. Dæhli tilbake i varmen etter skademarerittet - Ødegaard utelatt igjen

  2. Langet ut mot Høgmos uttak i høst - nå er han tilbake i troppen

Les mer om

  1. Herrelandslaget fotball