Fotball

Seks magiske TUIL-minutter var ikke nok - årets første seier lar vente på seg

TUIL snudde 0–2 til 3–2, men laget klarte ikke holde på ledelsen helt ut mot Kongsvinger.

Andreas Løvland jubler etter å ha satt inn TUILs utligning i 3–3-kampen mot Kongsvinger.
 • Lars Elvevold

TUIL - KONGSVINGER 3–3

Etter to poeng på fire kamper mot tøff mostand øynet «Dalingan» muligheten for årets første seier da trenerløse Kongsvinger gjestet TUIL Arena. Med en halvtime igjen å spille ledet bortelaget 2–0 mot et TUIL-lag som skapte fint lite på egen hjemmebane.

Da våknet imidlertid hjemmelaget for alvor og anført av innbytter Andreas Løvland snudde TUIL kampen med tre scoringer på seks(!) minutter. Seks minutter etter ledermålet glapp det imidlertid for hjemmelaget på en dødball og velkjente Adam Güven kunne sette inn 3–3 for gjestene. Dermed glapp en sårt tiltrengt seier for «Dalingan» som forblir på tabellbunnen.

 • Slik var kampen:
Les også

Vi fulgte kampen minutt for minutt

Blandede følelser for Helstrup

TUIL-trener Gaute Helstrup satt igjen med blandede følelser etter den mildt sagt innholdsrike andreomgangen.

– Det er veldig sterkt av oss å snu kampen etter at vi havner under 2–0. Da viser guttene guts og karakter. Så er det selvfølgelig surt at seieren glipper når vi slipper inn for andre gang på dødball. Vi blir for passive og har gitt bort for mange unødvendige frispark de siste kampene. Det må vi ta lærdom av, sier TUIL-treneren, som ikke lar seg stresse av at laget hans ligger sist på tabellen med kun tre poeng etter fem spilte kamper.

– Nei, det tok lang tid før jeg kikket på tabellen første gang i fjorårssesongen og slik blir det nok i år også. Vi tar med oss ett poeng fra kampen i dag og jeg synes det var mye positivt å ta med seg, sier Helstrup, som kunne glede seg over både Andreas Løvlands innhopp og Håkon Kjæves retur etter skade.

– «Løva» er frisk når han kommer inn og vi så at det var et kampbilde som kunne passe han bra. Det er også godt å ha Håkon med igjen, avslutter Gaute Helstrup.

Les også

Helstrups kollega måtte gå: – Her i TUIL har vi ikke sparket noen siden starten av 90-tallet

Skuffet tomålsscorer

Andreas Løvland kom inn ved pause og bidro sterkt til at det var et langt friskere hjemmelag publikum fikk se i andreomgang.

Først var lyngsværingen sist på ballen etter en corner fra Mathias Dahl Abelsen. Tre minutter senere rullet TUIL opp et mønsterangrep som Løvland avsluttet strålende med et hardt skudd i lengste hjørne.

Løvland delte likevel sin treners frustrasjpn over to tapte poeng.

– Det er selvfølgelig gøy å score to mål, det er ikke akkurat hverdagskost, men det er undøvendig av oss å gi bort den scoringa på dødball, avslutter dagens tomålsscorer.

Neste ukes bortekamp mot Notodden blir starten på en travel periode for TUIL som skal spille fire kamper på to uker. I løpet av den perioden bør det helst bli poeng for et TUIL-lag som har kommet skjevt ut i årets sesong.

Mest lest akkurat nå

 1. 1
  ØKONOMI
  Publisert:

  Etter første natt i leiligheten, banket det på. – Det var en fyr som sa han skulle bo her.

 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5