Fotball

Premier League-klubbene frykter store endringer i Champions League

Ideen om å la mesterligaen bestå av fire kjempegrupper begeistrer ikke Premier League-klubbene.

Det er foreslått markante reformer for Champions League fra 2024/25-sesongen, men ideene blir ikke godt mottatt i England. Her er Liverpool-ambassadør Robbie Fowler og Portos sjefspeider Fernando Gomes under kvartfinaletrekningen nylig. Foto: Salvatore Di Nolfi /Keystone / AP / NTB scanpix

 • NTB

De engelske toppklubbene er redd det vil skade det engelske seriespillet.

«Alle de 20 Premier League-klubbene har i dag diskutert og uttrykt klar bekymring over de foreslåtte endringene av formatet og kvalifiseringskriteriene for UEFAs klubbturneringer fra 2024/25-sesongen», skriver Premier League i en pressemelding.

De siste dagene har det dukket opp flere forslag om å endre Champions League-formatet radikalt. Blant ideene er å halvere antall grupper fra dagens åtte til fire og at hver gruppe skal bestå av åtte lag mot dagens fire.

 • LEST DENNE? Her er Solskjærs klare melding etter nederlaget

En slik endring vil i så fall garantere klubbene langt flere kamper i den gjeveste europacupen fra 2024. Tanken er at det også kan innføres nedrykk og opprykk, og de seks beste lagene i hver gruppe skal automatisk være kvalifisert for mesterligaen sesongen etter. En slik ordning vil i så fall erstatte dagens system der lagene tar seg til det lukrative gruppespillet gjennom hjemlig seriespill.

Særlig i Premier League er konkurransen om fire Champions League-plasser knallhard. Manchester City, Manchester United, Liverpool, Chelsea, Arsenal og Tottenham kjemper hver sesong om å få spille på den største scenen innen klubbfotballen.

«Alle er unisont enige om at det er upassende for europeiske fotballmyndigheter å legge planer som vil endre strukturen, kalenderen og konkurransedyktigheten i det hjemlige seriespillet. Klubbene vil jobbe sammen for å beskytte Premier League», står det videre i uttalelsen fra den engelske toppligaen.

De engelske toppklubbene er ikke alene om å stritte imot forslagene om å endre mesterligaformatet. Også i spansk La Liga og tysk Bundesliga er det uttrykt motstand mot ideene.

Les mer om

 1. Premier League
 2. Champions League
 3. Ole Gunnar Solskjær

Relevante artikler

 1. FOTBALL

  Disse øyeblikkene trues av gigantenes maktkamp

 2. FOTBALL

  Maktspillet i kulissene: Akkurat nå foregår en intens kamp om makt og milliarder

 3. FOTBALL

  Den engelske knockouten: Fire lag cashet inn over 2,2 milliarder i TV-penger

 4. FOTBALL

  Rosenborg-sjef advarer mot omstridt forslag: – Det er ganske brutalt

 5. FOTBALL

  Premier League herjer etter magre Europa-år: – Blitt mye bedre taktisk

 6. FOTBALL

  Omdiskutert Premier League-forslag ble nedstemt