Fotball

Lagkameraten fullroser Haaland før gigantoppgjøret: – Jeg er sikker på at han scorer

Erling Braut Haaland og Dortmund øvde forsvarsarbeid da Frankfurt ble slått fredag. For når PSG kommer tirsdag kveld, betyr det aller mest å unngå baklengsmål.

Keeper Roman Burki (helt til venstre i bildet) feirer Erling Braut Haalands hat trick mot FC Augsburg sammen med Mats Hummels og Mahmoud Dahoud. Burki er sikker på at Haaland scorer også mot Paris.
  • Egil Ø. Nærland

Dortmund: – Vi er gode her (på Signal Iduna Park), vi må bare passe på å holde nullen, for vi scorer alltid, sier Dortmunds keeper, Roman Burki, til Aftenbladet og VG samt tyske medier som henger seg på.

– Tror du at Erling Haaland kan utfordre et forsvar med rutinerte Thiago Silva som sjef?

– Vi har mye ung kraft offensivt. Erling er i veldig god form, han prøver alltid. Han skaper sjanser, han får sjanser. Jeg er sikker på at han vil score mot Paris, svarer Burki på direkte spørsmål.

Brynegutten gleder seg helt vanvittig, og som han sa til Aftenbladet like etter oppgjøret mot Eintracht Frankfurt:

– Det blir karrierens kuleste kamp.

Les også

Haaland om stormøtet i Champions League: – Det blir karrierens kuleste kamp

Erling tar alltid nivået

19-åringen har tatt nivået og vel så det hver gang han er blitt utfordret - i Molde, i RB Salzburg, mot Napoli, mot Liverpool.

Han nærer ingen frykt for Paris Saint-Germain. Men er opptatt av at Borussia Dortmund må holde nullen på hjemmebane.

Det er nøkkelen understreker også keeper Roman Burki.

– Mot Frankfurt spilte vi forsvar som vi gjorde i Champions League i høst, hele laget tok defensivt ansvar, Erling, Sancho og Hazard også, forklarer Roman Burki.

Slo ut Inter og Slavia Praha

– Husk at vi slo ut sterke lag som Inter og Slavia Praha da vi gikk videre. Og vi spilte 0–0 mot Barcelona som har like mange offensive stjerner som Paris, tilføyer sveitseren.

– Hvilket resultat må dere ha for å være komfortable før returmøtet i Paris om to uker?

– 5–0, ler han.

– Ja, du spurte om hva som må til for å være komfortable. Og da vil jeg ha 5–0, men så klart, det viktigste er å unngå baklengs, tilføyer Roman Burki.

Les også

Braut Haaland er nå verdt like mye som 120 nye eneboliger

Keeper Roman Burki ble kjent med Erling Braut Haaland under lagets treningsleir i Marbella i starten av januar, sveitseren er imponert av brynegutten.

Han får tilslutning fra Axel Witsel, 31-åringen som tok VM-bronse med Belgia i Russland sommeren 2018.

– Null baklengs er viktig for å ha best mulig grunnlag før returkampen. Det blir tøft, men Paris har svakheter som Barcelona. Vi må prestere en Barcelona-kamp om igjen, sier Witsel.

Ikke bare Mbappé og Neymar

– Det blir hardt. Paris er vanskelige å stoppe med Neymar, Mbappé og Icardi. Ja, kanskje særlig Icardi, han har en egen evne til å dukke opp foran mål og få sjanser, advarer mannen som ble hentet til Borussia Dortmund etter et opphold i kinesisk fotball.

Witsel mener kampen mot Frankfurt var ekstra viktig akkurat nå.

– Vi kom tilbake på vinnersporet, begrunner han og minner om cuptapet i Bremen og ligatapet i Leverkusen.

– Det er kamper som denne mot Paris vi gjerne vil ha, og med fansen i ryggen skal vi ta for oss, lover Axel Witsel.

Les også

PSG-manageren mener Solskjær hadde flaks

Åttedelsfinalen Champions League, Fotball-Europas største scene, på Signal Iduna Park eller Westfalenstadion som mange fans fortsatt sier, blir et høydepunkt i seg selv. I tillegg merker du at det er noe ekstra i luften.

Du merker det i mediene, du merker det hos bestyrelsen i BVB, hos sportssjefen og hos fansen:

Treneren for Paris Saint-Germain er en gammel kjenning, Thomas Tuchel.

Iskaldt mellom Dortmund og Paris-treneren

Forholdet mellom Tuchel - som fikk avskjed på grått papir etter å ha vunnet den tyske cupen i 2017 - og klubbledelsen, er grått, tåkete og iskaldt.

Tuchel kom fra suksess i Mainz 05 i 2015 akkurat som Jürgen Klopp i 2008. Klubbledelsen er i nesten daglig kontakt med sin hyperpopulære eks-sjef som nå styrer Liverpool som han styrte Borussia Dortmund.

Med Thomas Tuchel er det annerledes, det sies at Tuchel og ledelsen i BVB, med klubbsjef Hans-Joachim Watzke og sportsjef Michael Zorc i spiss, ikke har utvekslet så mye som en sms med Tuchel etter at han måtte gå.

I 2018 overtok Tuchel PSG, og nå kan 46-åringen få sin store revansje. Forrige sesong ble Paris slått ut av Manchester United, en av få betydelige Solskjær-triumfer.

Les mer om

  1. Erling Braut Haaland
  2. Fotball
  3. Michael Zorc
  4. Borussia Dortmund
  5. Eintracht Frankfurt
  6. Jürgen Klopp
  7. Barcelona